💐 دباغی معده ♻️ معده به مرور زمان و بر اثر نوع غذاها و نحوه خوردن و آشامیدن ضعیف ، سست ، مرطوب ، صاف و بدون پرز میشود و نیاز به تقویت و به اصطلاح دباغی و ایجاد پرز وخشکاندن دارد . 🔰و اما چیزهائیکه معده را دباغی میکند بشرح زیر میباشد : 1) خوردن باقلا با پوست ، یعنی هر دو پوست . 2) آویشن ، علاوه بر دباغی معده ایجاد پرز در معده میکند. و بهترین روش استفاده بشکل تازه یا خشک آسیاب شده و شاید بهترین روش خوردن آویشن با نمک دریا قبل و بعد از غذا و بهتر از آن ترکیب آویشن و زنیان و سیاه دانه قبل و بعد از غذا . شاید هم دم کرده آویشن این خاصیتها را داشته باشد . 3)خوردن انار با پی که در روایات تاکید شده و اینکه حضرت امیر این کار را انجام میدادند و میفرمودند که معده را دباغی میکند . 4) خوردن به ، هم معده را دباغی میکند و هم قلب را تقویت . 5) سیب ، جزء چیزهائی که معده را دباغی میکند بر اساس روایات . 6) سنجد ، کلیه ها را گرم و معده را دباغی میکند . 7) نان برنج ، سیر میکند ، معده را دباغی میکند و بیماری را بیرون میکشد . 8) شیر گاو ، معده را دباغی میکند ، قلوه پی را زیاد میکند و اشتها را نیز باز میکند . 💢 خود دباغی کنایه از تحقق نیرومندی در معده است تا تحمل و استقامت در انجام وظایفش افزایش یابد . شاید هم بمعنای بر طرف کردن رطوبت ، سستی وتعفن میباشد . 🔸طب اسلامی تبریزیان🔸 🌠🌾🌠🌾🌠🌾🌠 @NokatArzeshmand