....کف الخضیب...میان منجمان مسلمان مشهور آنست که چون کفالخضیب بر دائره نصف النهار میرسد دعای آنوقت مستجاب میشود لذا حکیم ریاضی رصدی مولوی ابو القاسم غلامحسین بن مولی فتح محمد کربلائی جینوری صاحب زیج جامع بهادری که نامش در جزو ۴۲ اعیان- الشیعه ص ۲۴۰ آمده است، در باب بیست و سوم مقاله سوم آن زیج (ص ۸۸ ط ۱) در معرفت ساعات بلوغ کف الخضیب بر دائره نصف النهار ضابطه و چند جدول بتفصیل ذکر نموده است.1. ستاره کف الخضیب؛ دومین ستاره درخشنده صورت فلکی ذات الکرسی یا بتا ذات الکرسی است. این صورت فلکی از مرکز به سمت شمال ایران صورت فلکی دور قطبی شناخته میشود. که به دلیل میل آن تقریبا هیچ گاه غروب نکرده و همواره بالای افق است.
(در نتیجه چنین ستاره ای وجود دارد.)
2. این پدیده هر روز رخ میدهد، و مختص به روز خاصی نیست (اگر چه متن فوق فقط اول تیرماه را ذکر کرده است).
3. در مورد استجابت دعا؛
– ابوالقاسم غلامحسین بن مولی فتح محمد کربلائی جینوری صاحب زیج جامع بهادری که نامش در جزو ۴۲ اعیان – الشیعه ص ۲۴۰ آمده است، در باب بیست و سوم مقالت سوم آن زیج (ص ۸۸ ط ۱) در معرفت ساعات بلوغ کف الخضیب بر دائره نصف النهار ضابطه و چند جدول بتفصیل ذکر نموده است.
او سيزده كوكب است و بر صورت زنى است بر كرسى نشسته و بر آنجا مسندى و پاى ها فرو گذاشته و بر ميانه I مسند، ستاره اى است روشن از قدر سوم كه او را كف الخضيب خوانند و به كوهان ناقه شناسند و گويند كه او چون به نصف النّهار رسد، دعا در آن وقت، مستجاب باشد؛ مگر از ظالمى. (اختیارات مظفری صفحه 41)
– صاحب الإدراك آورده است كه چون كف الخضيب به نصف النّهار رسد، رد آن وقت دعا مستجاب شود الّا دعاى ظالم (شرحی بر بیست باب در معرفت اسطرلاب، بیرجندی، ص224)
4. با توجه به مطالبی که بیان شد موضوع روشن میشود، اما باید توجه داشت که برای دعا کردن اوقات خاصی مشخص شده که امید است در آن اوقات دعا مستجاب شود چرا که برای آن اوقات فضایلی است، مانند شب قدر، هنگام باریدن باران، هنگام اذان و… ، و این بدان معنا نیست که هر دعایی، با هر محتوا و هر نیتی مستجاب میشود، گاه دعاهای انسان به دلایلی مانند لقمه حرام، ترک امر بمعروف و نهی از منکر و قطع رحم مستجاب نمیگردد، همچنین برای استجابت دعا آداب و شرایطی وجود دارد که برای تحقق اجابت باید آن ها را نیز در نظر گرفت
https://eitaa.com/Ostadkhosravi