📖
#مطالعه_از_دیدگاه_اسلام_و_قرآن
3⃣ «مطالعه کتاب وحی؛ نقطه آغازین دعوت به اسلام»
دین اسلام و کلامالله مجید برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است. اهمیت کتابخوانی در اسلام به قدری است که معجزه پیامبر اکرم(ص) از نوع کتاب است و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر(ص) نازل شده با امر به خواندن و کلماتی از قبیل کتاب، قلم و علم همراه شده است و بدین ترتیب نقطه آغاز رسالت و دعوت اسلامی بر مبنای خواندن و مطالعه شکل گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مصطفیپور، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم در ارتباط با مطالعه از دیدگاه قران میگوید: یکی از مسائلی که در قرآن کریم به آن پرداخته شده و ما را به آن فراخوانده است، اصل قرائت و خواندن است. اساسا شروع بعثت پیامبر اکرم(ص) بر اساس آیات سوره علق با فرمان به خواندن شروع میشود. خداوند به رسول اکرم(ص) فرمود: «اقرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ / خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ...» یعنی در واقع به پیامبر(ص) میفرماید که بخوان.
وی ادامه می دهد: اصل خواندن در کل در آیات قران مورد توجه است، اما بحث در این است که چه چیزی را باید بخوانیم. خواندن مشخص است به چیزی تعلق میگیرد که نوشته شده و مکتوب باشد. پس بنابراین بر اساس این فرمان پیامبر که شروع بعثت ایشان هم با فرمان به خواندن است انسان باید اهل مطالعه کتب باشد چراکه باید با تفکر و اندیشه در مجموعه نظام هستی فکر بکند و مطالعاتی هم در خود طبیعت داشته باشد.
منبع: خبرگزاری ایکنا
#فرهنگ_کتابخوانی
#اسلام_و_کتابخوانی
📚کانال«پاتوق معرفی کتاب»📖
@book_room