⁉️شعر سفارشی و مناسبتی؛ آری یا خیر؟
👤دکتر دهرامی، دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جیرفت بود. او در صحبتهای خود به ضعیف و سفارشی بودن برخی اشعار شهریار اشاره کرد.
▫️در دیوان شهریار شعرهای بد زیاد دیده میشود. به همین خاطر کسی این کتاب دیوان را هدیه نمیدهد. چون خواننده از شعرها زده میشود.
▫️اشعار سفارشی، شعرهایی است که به درخواست فردی سروده میشود. شعری که از دل شاعر برنیامده باشد. بعضی از شاعران شعر سفارشی نمیگویند. چون معتقدند شعر باید خودجوش باشد. اما در در جای خودش، شاعر به اشعار سفارشی هم باید گرایش داشته باشد.
▫️شاهکارهای ادبی فارسی در این خصوص فراوان است. اگر درخواست بزرگان از شاعران نبود، تقریبا هیچی نبود.
▫️خیلی از منظومههای تاریخی بزرگ به سفارش دیگران بوده است. اکثر شاعران بالغ بر ۹۰ درصد اشاره کردند که به سفارش دیگران سرودهاند. در واقع سفارشی بودن عیب و ایراد نبوده است.
▫️در بین مردم مناسبتی شعر سرودن هم بد جا افتاده است. مناسبتها هم یک تجربه است برای شاعر. محرک عاطفه شاعر برای شعر گفتن است. کمکی است برای شاعر. در ادبیات هم فراوان داریم.
▫️یکی از ایرادهای که به شهریار لطمه میزند، این است که به سفارش هر کسی شعر گفته. از شهردار و بخشدار است تا کنگره و کتابخانه ملی و شرکت تعاونی فلان. علاوه بر این هر شعری در دیوانش آمده است، گزینش نشده. چون خودش نسبت به شعرها بیتفاوت بوده. اطرافیان جمعآوری کردند که و به ضررش تمام شده.
📍صحبتهای کاملتر دکتر دهرامی به زودی در سایت پندری منتشر خواهد شد.
🌐 پندری؛ رسانه مردم گراش:
▫️سایت:
Pandari.ir
▫️تلگرام:
t.me/Pandari
▫️واتساپ:
https://b2n.ir/Wap12
▫️اینستاگرام: instagram.com/Pandari.ir
▫️سروش:
http://splus.ir/pandari
▫️بله:
https://ble.ir/pandari
▫️ایتا:
https://eitaa.com/Pandari