▪️
حکم نماز و روزه دانشجویان و کارمندان در سفر
🔹سؤال:👇
دانشجويانی که هر هفته حداقل دو روز برای تحصيل مسافرت میکنند و يا کارمندانی که هر هفته برای کارشان سفر میکنند، چه حکمی دارند؟ با توجه به اين که آنها هرهفته مسافرت مینمايند، ولی امکان دارد به خاطر تعطيلی دانشگاه يا کارشان به مدت يک ماه در وطن اصلی خود بمانند و در خلال آن مدت مسافرتی نمیکنند، آيا بعد از گذشت يک ماه که سفر خود را دوباره آغاز میکنند، نمازشان در سفر اول طبق قاعده، شکسته و بعد از آن تمام است؟ اگر پیش از این سفر کاری، سفر شخصی رفته باشد چطور؟
✅پاسخ:👇
در سفربرای تحصيل علم حکم نماز و روزه مبنی بر احتیاط است(۱)
اعم از اين که سفرشان هفتگی باشد يا روزانه. ولی کسی که برای کار آزاد يا اداری مسافرت میکند، اگر بين وطن يا محل سکونت و محل کارش هر ده روز حداقل يک مرتبه رفت و آمد نمايد، بايد نماز خود را تمام بخواند و روزه او هم صحيح است. و اگر بين دو سفری که برای کار کردن میرود، ده روز در وطن يا جای ديگری بماند، در سفر اولی که بعد از اقامت ده روزه میرود، نمازش شکسته است و نمیتواند روزه بگيرد. ولی چنانچه قبل از این سفر کاری ، یک سفر شخصی رفته باشد، نماز در سفر شخصی شکسته و در سفر کاری پس از آن تمام است؛ ولی با این حال، احتیاط به جمع بین قصر و تمام، در این سفر کاری، ترک نشود.
۱- افرادی که چنین وضعیتی دارند، بارعایت شرایط میتوانند به فتوای مجتهد دیگر رجوع کنند و در صورت عدم رجوع، مقتضای احتیاط جمع بین نماز قصر و تمام است و در ماه رمضان باید احتیاطاً روزه بگیرند و بعداً قضای آن روزه را نیز بگیرند.
__________________________________
دوستان خود را به کانال📚فقه واحکام شرعی امامخامنهای📚دعوت کنید
https://eitaa.com/joinchat/2472739023C99d52ec49c
---------------------------------------------------------
جهت ترویج احکام شرعی لطفا در یک گروه که عضو هستید ارسال نمایید. با تشکر 🌹