کانال مذهبی خادم الشریعه
علت ازدواج هاي متعدد پيامبر اسلام ص چه بود با دليل لطفا بگيد
پاسخ:
طبق نظر علامه، پیامبر متهم به زن دوستی و شیفتگی به زن نیست زیرا در اغاز زندگی به حضرت خدیجه اکتفا نمود و در پایان زندگی ازدواج بر او حرام شد.(1)
اهداف پیامبر از ازدواج
۱ ـ هدف سیاسی ـ تبلیغی:
یکی از اهداف ازدواجهای پیامبر هدف سیاسی - تبلیغی بود؛ یعنی با ازدواج موقعیتش در بین قبایل مستحکم گردد و بر نفوذ سیاسی و اجتماعیاش افزوده شود و از این راه برای رشد و گسترش اسلام استفاده نماید.
در راستای این اهداف پیامبر با عایشه دختر ابوبکر از قبیله بزرگِ «تیم»، با حفصه دختر عمر از قبیله بزرگ «عدی»، با ام حبیبه دختر ابوسفیان از قبیله نامدار بنیامیه، ام سلمه از بنی مخزوم، سوده از بنی اسد، میمونه از بنی هلال و صفیه از بنیاسرائیل پیوند زناشویی برقرار نمود. ازدواج مهمترین پیوند و میثاق اجتماعی است، بهویژه در آن فرهنگ تأثیر بسیاری از خود بهجا میگذارد.
۲ هدف تربیتی:
حضرت از فرهنگ مردم و راهحل چند همسر داری که بازتاب شرایط اجتماعی بود، بهره جست و مردان مسلمان را تشویق نمود که زنان بیسرپرست و یتیم دار را بهتناسب حالشان، با پیوند زناشویی به خانههای خویش راه بدهند تا آنان و یتیمانشان از رنج بیسرپرستی و تنهایی و فقر مالی و عقدههای روانی رهایی یابند؛ و خود بدان عمل کرد.
۳ ـ رهایی کنیزان:
رسول خدا برای آزادی اسیران از ازدواج بهره جست. جویریه و صفیه کنیز بودند. پیامبر این دو را آزاد کرد و سپس با آنها ازدواج نمود تا به مسلمانان بیاموزد که میشود با کنیز ازدواج نمود. این ازدواج مسبب آزادی بسیاری از کنیزان شد. (2)
4نجات زن و جلوگیری ازشرک و کفر:
ام حبیبه، دختر ابوسفیان که همراه شوهرش به حبشه هجرت کرد و در آنجا بیسرپرست شد. نه میتوانست در آنجا بماند و نه به مکه نزد پدرش برگردد.
۵ ـطرد سنت غلط و جاهلی:
پیامبر به دستور خدا با «زینب بنت حجش» که همسر مطلقه زید بن حارثه، پسرخوانده پیامبر بود، ازدواج نمود تا حکم جاهلی ( تصور مردم این بود که با زن پسر خوانده نمیتوان ازدواج کرد) را در عمل باطل کند و مردم پذیرای نقض حکم جاهلی باشند.(3)
6. با اینکه پیامبر ده سال اخر عمر در مدینه بود با زنان مدینه ازدواج نکرد و فقط با اهل مکه ازدواج نمود.
پی نوشت ها:
۱- سید محمد حسین طباطبایی، فرازهایی از اسلام، ص ۱۷۴.
2- همان، ص ۱۸۱.
3- همان، آیة ۳۷.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
دوستان خود را دعوت کنید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db