معرفی قرآن در نهج البلاغه
جالب است بدانید که بخش عمده ای از نهج البلاغه متن قرآن است، من یک بار آنها را جمع کردم، بیش از ۱۶۰ آیه قرآن را حضرت در نهج البلاغه قرائت کرده و استشهاد آورده است، در موارد متعدد آیات را تفسیر کرده است، شما خطبه ۲۲۱، ۲۲۲، ۲۲۳ را ببینید این خطبهها تفسیر قرآن است.
در اولین خطبه نهج البلاغه حدود چهارده، پانزده وصف برای قرآن ذکر شده است، یکی از فرمایشات حضرت امیر (عله السلام) در خطبه ۱۷۹ است که میفرماید:
«اعْلَمُوا أَنَّ هذَا الْقُرْآنَ هُوَ النَّاصِحُ الَّذِی لاَ یَغُشُّ»؛ بدانید این قرآن نصیحت گری است که خدعه نمی کند»..
چون در بعضی از نصیحت گرها نوعی فریب و خدعه نهفته است، هدف مادی در آن است. شما بروید سراغ این قرآن، «وَ الْهَادِي الَّذِي لَا يُضِلُّ، »
، هدایت گری است که گمراهی در آن نیست»، ممکن است بعضی از آدمها انسان را به یک چیزی هدایت کنند ولی یک درصدی در آن انحراف باشد، ولی این هدایت گری است که انحراف در آن نیست، «و الْمُحَدِّثُ الَّذي لَا يَكْذِبُ ».
سخنگویی است که دروغ نمی گوید»، ممکن است کسی پنجاه کلمه صحبت کند، پنج کلمۀ آن دروغ باشد. «. وَ مَا جَالَسَ هَذَا الْقُرْآنَ أَحَدٌ؛ » هر کسی با این قرآن نشست، - قید ندارد، بزرگ، کوچک، پیر، جوان، با سواد، بی سواد - «إلَّا قامَ عَنْهُ بزيادَةٍ أو نُقْصَانٍ » وقتی از کنار این قرآن بلند میشود - چه قرائت آن باشد، چه تدبر آن باشد، چه گوش کردن آن باشد - وقتی بلند میشود نوعی کاهش دارد و یک نوع افزایش «زِيَادَةٍ فِی هُدًی»؛ هدایت او افزایش پیدا میکند. «أَوْ نُقْصَانٍ مِنْ عَمًى»؛ کوری و جهالت در او کاهش مییابد.
🔻عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید :🔻
https://eitaa.com/joinchat/2573139970Cb9a4b6696e
✅لینک کانال ما را برای بقیه ارسال کنید اجرتون با امام زمان عج