🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼
❤امر به معروف و نهی از منكر ❤
« الگوسازى »
معرفى چهرههاى موفق، تجلیل از آنها، تشویق آنان، گرایش دادن مردم به خطّ حق، تحقیر چهرههاى منحرف و همچنین نفرین بر آنها، در وادار كردن مردم به معروف و نهى از منكر نقش مؤثرى دارد. همین كه هر سال مردم در عاشورا فریاد «یا حسین» سر مىدهند، حمایت خود را از امامت، عصمت و مظلومیت اعلام مىكنند. همین كه این همه سفارش درباره برائت و تنفّر و لعنت به دشمنان خدا و اولیاى خدا شده است، مردم را از گرایش به آن خط باز مىدارد. قرآن مىفرماید: همه مردم دنیا از همسر فرعون درس بگیرند كه چگونه او جذب مال و مقام و قدرت فرعون نشد.(۴۸۳)
خداوند با تجلیل از همسر فرعون، او را براى همه مردم به عنوان الگو معرفى كرده است. همان گونه كه در جاى دیگرى مىفرماید مردم باید از ابراهیم (ع) و محمد (ص) درس بگیرند؛ زیرا این دو بزرگوار اسوه و الگو هستند.(۴۸۴)
_______________________
۴۸۳) ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِینَ امَنُوا امْرَاَةَ فِرْعَوْن. (تحریم/۱۱)
۴۸۴) لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ. (احزاب/۲۱)
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
« استفاده از طنز »
روزى بهلول، كارگرانى را دید كه به مسجدسازى مشغولند. از آنان پرسید: بانى مسجد كیست؟
گفتند: هارون الرشید.
بهلول به سنگتراش دستور داد كه روى سنگى این جمله را حكاكى كند: بانى مسجد، بهلول!
سنگتراش سنگ را تراشید و به بهلول تحویل داد. بهلول شبانه از نردبانى بالا رفت و آن سنگ را بر سردر مسجد نصب كرد. روز بعد، وقتى كارگران تابلو را دیدند، به هارون خبر دادند. هارون، بهلول را احضار كرد و پرسید، بانى مسجد من هستم شما چرا این سنگ را نصب كردهاى و خودت را بانى این مسجد معرفى كردهاى؟!
بهلول گفت: تو اگر براى خدا مسجد مىسازى، بگذار نام من باشد. خدا كه مىداند بانى كیست.
او با این طنز به هارون فهماند كه : تو اخلاص ندارى.
روز دیگرى بهلول وارد مجلس هارون شد. چون هارون در مجلس حضور نداشت، بهلول جاى هارون نشست. خادمان او را از آنجا بلند كردند كتك زدند. همین كه هارون وارد مجلس شد، به او گفت: من چند دقیقه جاى تو نشستم، كتك خوردم. واى به حال تو كه عمرى در جاى اهل بیت پیامبر نشستهاى.
و با این طنز، به هارون گفت: راه تو باطل و حكومت تو غصبى است.
🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱