☘️باسلام و وقت بخیر، و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات.
💗بسم الله الرحمن الرحیم
💠خلاصه ی شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان:
🌸1- اللّهمّ زَینّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ
خدايا در اين ماه مرا با پوشش و عفّت زينت ده.
"ستر": به معنای پرده، سایهبان، پناهگاه و هر چیزی که انسان را حفظ کند، آمده است.
"عفت": به معناى خوددارى كردن از حرام و هرگونه كار خلاف است؛ خواه در مسائل جنسى باشد يا غير آن.
عفّت فضيلت و حدّ اعتدال قوّه شهويّه است، به معناى عام كلمه كه هر جاذبه اى را نسبت به چيزى قوّه شهويّه مى گويند مانند جاذبه مال، مقام، شهوت جنسى و غيره كه اگر از حد بگذرد، حرص است و اگر به حدّ اعتدال نرسد(حد تفریط)، تنبلى و ركود است و اگر حدّ اعتدال باشد عفاف است.
غالب مردم داراى نقاط ضعف و عيوبى هستند، لذا همان گونه كه خداوند «ستّار العيوب» است، دوست ندارد كه افراد بشر پرده درى كنند و عيوب مردم را فاش سازند و آبروى آنها را ببرند.
🌸2- واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ
خدایا در این ماه مرا با لباس قناعت و كفاف بپوشان.
نخواستن، كم خواستن، به داشته ها، راضى بودن، دندان طمع را كندن، به خواهشهاى دل، جوابِ «نه» گفتن،اين ها، «قنوع» و «كفاف» است.
اگر اسير دل شويم، بنده ديگرانيم. چرا كه خواسته هاى دل بى پايان است و حرص، گنداب و باتلاقى است كه هرچه بيشتر انسان در آن پيش رود، گرفتارتر مى شود.
قناعت و كفاف، سرپوشى بر نفس حريص آدمى و مهارى بر افزون طلبى انسان است، تا انسان، با اسارت در چنگ حرص و هوس، رسوا نشود.
🌸3- واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ
و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف
حقِ مفهوم و تعریفِ هیچیک ازکلمات دعاهای ماه رمضان را در این پیامها که فضای نوشتاری کم و بضاعت علمی این حقیر بسیار اندک و از حوصله ی خوانندگان خارج است، نمی توان ادا نمود.
ولی می توان اعتراف کرد که؛"عدالت" و "انصاف"، كلمات زيبا و شيرينى است، امّا در مقام عمل، تلخ و ناگوار و تحمّل آن دشوار است.
بايد جان را براى پذيرش آن آماده ساخت. پذيرش عدل، رفتار به انصاف و ملاك قرار دادن «حق»، شهامت و مردانگى مى طلبد، سعه صدر مى خواهد. اين است كه از خداوند در دعاى امروز مى خواهيم تا ما را به عدل و انصاف وادارد.
🌸 4- وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ
و آسودهام دار در آن از هر چیز که میترسم
بايد خاطرى جمع داشت و قلبى آسوده، از هر خطر، از هر بيم؛ خطر سقوط در دام گناه، خطر رسوايى بخاطر معصيت، خطر مغلوب هواى نفس شدن، خطر تباه شدن سرمايه ها، گذشتِ بى حاصل عمر، ترس از ضربه هاى منافقين از پشت و دشمنان از رو به رو. خيانت خودفروختگان و خودباختگان،ترس از روزمرّگى و ابتذال و پوچى و بى هدفى و عبث زيستن.
اين ترسها، قلب متعهّدان و دردآشنايان و آگاهان سوخته دل را مى فشارد و اندوهى سنگين براى انسان هاى فرزانه فراهم مى آورد.
🌸 5- بعِصْمَتِکَ یا عِصْمَهَ الخائِفین»
به نگهبانی خود ای نگهدار و عصمت بخش خدا ترسان.
بايد از اين گزندها، آسوده خاطر بود. اين را نيز از خدا خواسته ايم كه به ما «ايمنى» از هر گزند و خطر و خوف و هراسى كه در مسيرمان است، عنايت كند. و از نعمت امنيّت و آرامش روح برخوردارمان نماید.
🍃دوشنبه؛ 1402/1/14🍃
@Quranahlebayt