#سورهفجرآیه۲۳
(وَ جيءَ يَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ يَوْمَئِذٍ يَتَذَكَّرُ الْإِنْسانُ وَ أَنَّى لَهُ الذِّكْرى)
و در آن روز جهنّم را حاضر ميكنند؛ آن روز است كه انسان متذكّر ميشود؛ امّا اين تذكّر چه سودي براي او دارد؟!
🦋پیامبر (صلی الله علیه و آله)- ابو سعید خدری گوید: چون این آیه نازل شد، چهرهی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) چنان دگرگون شد که این حالت، بر چهرهی ایشان نمودار شد و حالی که یارانشان از ایشان دیدند، بر آنان سخت آمد. ازاینرو برخی از آنان نزد حضرت امام علیّبنابیطالب (علیه السلام) رفتند و عرض کردند: «ای علی (علیه السلام)! امری رخ داده که بر چهرهی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نمود کرده است». حضرت علی (علیه السلام) به راه افتاد و نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) رسید و ایشان را از پشت در آغوش کشید و بر میان کتفهایشان بوسه زد و عرض کرد: «ای پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله)! پدر و مادرم به فدایت! امروز برایت چه رخ داده است»؟ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«جبرئیل آمد و برایم خواند: وَجِیءَ یَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ».
به ایشان عرض کردم: «چگونه آن را میآورند»؟
فرمود: «هفتادهزار فرشته آن را میآورند و با هفتادهزار افسار آن را به پیش میکشند. آنگاه دوزخ چنان میرمد که اگر رهایش کنند، همه را میسوزاند. سپس من خود را به او عرضه میدارم. او میگوید: «مرا با تو کاری نیست، ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! چراکه خداوند گوشت تو را بر من حرام کرده است».
در آن روز همه میگویند: «خدایا! مرا دریاب، مرا دریاب»؛ حال آنکه محمّد (صلی الله علیه و آله) میگوید: «پروردگارا! امّت مرا دریاب، امّت مرا دریاب»».
#کانون_دارالقرآن_دانشگاه_زنجان
@darolghoran_znu