🔻دولتِ مسئول و ضرورت تحول فرهنگی
🔹تمجید کمسابقه رهبر معظم انقلاب اسلامی از عملکرد دولت مردمی را میتوان نقطه عطفی در رابطه میان رهبر انقلاب اسلامی با دولتهای مختلف دانست؛ نکتهای که خود ایشان نیز بر آن تأکید داشته و آن را فراتر از حمایتهای مرسوم از دولتهای گذشته عنوان کردند.
🔹تمجیدی که اگر چه مهمترین مهر تأیید بر عملکرد دو ساله دولت و موجب بیشترین مباهات و افتخار است، اما تعهد و مسئولیت دولتمردان را نیز صدچندان میکند. وقتی برای نخستینبار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران دولتی به چنین افتخار بزرگی نائل میآید، نشاندهنده انتظارات و توقعات متفاوت از جانب این دولت است؛ انتظاراتی که رهبر معظم انقلاب در دو حوزه «اقتصاد» و «فرهنگ» به تبیین آنها پرداختند. از منظر رسانهای و فرهنگی، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار را میتوان کاملترین مصداق جهاد تبیین دانست. الگویی که باید سرمشق همه مسئولین برای تحول رسانهای و فرهنگی در دولت مردمی باشد؛ تحولی که اگر چه از دو سال پیش آغاز شده است اما اکنون و با تأکیدات مقام معظم رهبری باید بهعنوان مهمترین راهبرد فرهنگی دولت با دقت، سرعت و حساسیتهای بیشتری مورد تداوم و پیگیری قرار گیرد.
🔹دولت مردمی؛ دولتی در تراز انقلاب اسلامی
دولت مردمی از همان نخستین روزها مهمترین هدف خود را تحول در ماهیت دولت در راستای ایجاد دولتی در تراز انقلاب اسلامی قرار داد. «دولت مردمی» تنها یک نام برای تمایز بخشیدن با دولتهای گذشته نبود، بلکه نشاندهنده تفاوت ماهوی این دولت در رفتار، عملکرد و جهتگیریهای اصلی خود با سایر جریانهای سیاسی و روندهای حاکم بر دولتهای گذشته نیز بود. وابستگی و تعلق فکری و نظری عمیق آیتالله رئیسی در مقام سکاندار و هدایتگر اصلی این دولت، به جریان اصیل و اصلی انقلاب اسلامی که حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در کنار چهرههایی نظیر شهید مظلوم دکتر بهشتی، استاد شهید مطهری و بزرگانی چون حضرت آیتالله جوادی آملی از مهمترین نمایندگان آن هستند، موجب شده است تا دولت مردمی بر مبانی مستحکم فکری و عقیدتی استوار باشد.
🔹گفتمان نواندیش که امام خمینی(ره) نقطه اوج و رهبر بلامنازع این گفتمان است، شارحان قدرتمندی بعد از انقلاب داشت که هر کدام این گفتمان را قدمهایی به پیش بردند و هر یک نوآوری و تحولی در آن ایجاد کردند. شهید مطهری در خلق ادبیات نظری برای این گفتمان و دکتر بهشتی در ساختارسازی و تربیت نیرو، ستارگان پرنور فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی هستند، اما بدونشک قدرت این گفتمان در قرن جدید نتیجه پرچمداری آن در سه دهه گذشته توسط حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر حکیم انقلاب اسلامی است. در نتیجه رهبری ایشان، امروز گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی از حالت پدافندی به حالت آفندی در حال تغییر ماهیت است.
🔹همین چهارچوب گفتمانی و فکری، جهتگیریهای اصلی این دولت در عرصه فرهنگی را نیز در تمایز با سایر جریانهای سیاسی و فرهنگی کشور رقم زده است؛ تمایزی که بیش از هر چیز خود را در «احیای فرهنگی انقلاب» یا بازگشت به ارزشهای فرهنگی انقلاب اسلامی از طریق تغییر در الگوی مسلط مدیریت فرهنگی کشور نشان میدهد. ایجاد یک مدیریت فرهنگی در تراز انقلاب اسلامی از طریق بازسازی و حتی تجدید ساختار مدیریت فرهنگی کشور، مهمترین رویکرد فرهنگی دولت مردمی در دو سال گذشته بوده است؛ رویکردی که در چهارچوب گفتمان فرهنگی کلان انقلاب اسلامی، مهمترین وظایف و مسئولیتهای دولت در عرصه فرهنگ را تلاش برای ارتقای سطح عمومی و بینش اسلامی در جامعه از طریق فعالیتهای فرهنگی-هنری میداند و این وظیفه را از طریق مشارکت دادن به گروههای مردمی، کاهش تصدیگری دولت در کنار نظارت و تسهیلگری، احترام و تعهد به آزادیهای قانونی در حوزه بیان و قلم و به رسمیت شناختن تنوع سلایق دنبال میکند.
✅اخبار سید ابراهیم رئیسی👇
https://eitaa.com/joinchat/1673658370Cff4494efc9