✅
مراحل ۵گانه ارزیابی تکمیلی آموزگار ابتدایی به شرح زیر است:
۱-
مصاحبه عمومی و گزینش:
مصاحبه عمومی روند بررسی صلاحیت های عمومی داوطلبان آزمون استخدامی آموزگاری است که بر اساس جدول شایستگی مورد انتظار و شاخصهای مورد نظر گزینش، انجام میگردد. این مرحله معمولا ۱ ساعت به طول می انجامد و مصاحبه با حضور نماینده گزینش انجام می شود. در این بخش داوطلب می بایست به سوالات از پیش طراحی شده که ارزیاب درنظر گرفته است پاسخ دهد. لازم به ذکر است که داوطلبان می توانند با مطالعه سوالات مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش سال های گذشته، علاوه بر آشنایی با نوع سوالات، خود را برای آزمون نیز آماده سازند.
۲-
ارزیابی و مصاحبه تخصصی:
سوالات ارزیابی تکمیلی آموزگاران در مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش متفاوت می باشد. به طور مثال در بخش عمومی سوالاتی در حوزه ارزش های اسلامی و انقلابی، مباحث عقیدتی و سیاسی و شناختی مدنظر می باشد. اما در بخش ارزیابی و مصاحبه تخصصی، بیشتر مهارت در تدریس و انگیزه داوطلب بررسی می شود. لازم به ذکر است که بسیاری از سوالات تخصصی از منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش طرح می شوند که داوطلبان می توانند با مطالعه آنها خود را برای آزمون آماده سازند.
۳- ا
رائه تحلیلی درس (تدریس):
یکی از دیگر بخش های ارزیابی تکمیلی آموزگار ابتدایی مرحله ارائه تدریس می باشد. در این تمرین، رابطه با دانشآموز سنجیده میشود. به بیان مصداقی، داوطلب در نقش معلم ابتدایی یک مدرسه باید یکی از مباحث درسی را به طور فرضی مانند ریاضی، علوم و… را در مقطع شبیهسازی شده و با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارد، ارائه کند.
داوطلبان پس از دریافت موضوع خود، تا نهایتا 1 ساعت وقت دارند تا علاوه بر آمادگی حول محور موضوع، طرح درس مناسبی را از آن تهیه نموده و خود را برای ارائه تدریس و تحلیل درس آماده سازند. در این مرحله داوطلبان 30 دقیقه فرصت دارند تا با توجه به نکات مهمی که در سناریو وجود داشته است، تدریس موضوع را برای فرد ارزیاب انجام دهند.
۴- ایفای نقش:
بررسی نوع مواجهه داوطلب با والدین دانشآموزان در راستای اهداف تربیتی نظام آموزش و پرورش خواهد بود. داوطلب در این تمرین باید جلسهای را با والدین دانشآموزی که تکمیل اهداف تربیتی او نیازمند همکاری بیشتر معلم و خانواده است، داشته باشد و با بررسی موانع پیش رو، مسیری سازنده و متناسب با نیازهای دانشآموز تعریف کند.
در این مرحله داوطلب می بایست در نقش معلم با اولیای یک دانش آموز جلسه ای را برگزار نماید. پیش از این مرحله سناریو جلسه با اولیا در اختیار داوطلب قرار می گیرد. در جلسه ایفای نقش داوطلب در مقابل فردی که نقش والد را بازی می کند قرار گرفته و پیرامون موضوع سناریو به گفت و گو می پردازند. طبق اعلام آموزش و پرورش این بخش حدودا 20 الی 30 دقیقه به طول می انجامد. لازم به ذکر است که در این جلسه فرد ارزیاب نیز حضور خواهد داشت و تمامی موارد یادداشت و بررسی می شود.
▪️توجه: در این ارزیابی، فرد پذیرفته شده با بازیگری روبرو خواهد شد که از قبل بر روی سناریو تسط دارد.
۵-
کار و بحث گروهی:
در این تمرین، توانایی داوطلب در ایفای نقش اجتماعی یک معلم و توانمندی او برای شکوفایی استعدادهای اجتماعی و فرهنگی دانشآموزان بررسی میشود. در این تمرین، داوطلب به عنوان معلم، مشارکت فعالانه در مسائل حادث جامعه، خواهد داشت و بایستی با همکاران خود در این زمینه، بحث و گفتگوی نقشآفرین داشته باشد.
در بخش بحث گروهی یک سناریو واحد و از پیش مشخص شده در اختیار تمامی داوطلبان قرار می گیرد و متقاضیان می بایستی پس از 1 ساعت مطالعه و تمرین با توجه به برداشت و نظر خود در بحث گروهی که در ارتباط با آن موضوع و بین 4 الی 6 نفر می باشد، شرکت کنند.
این کانال را به دیگران معرفی کنید👇
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
https://eitaa.com/Rahimi98