⏪مهمان، هدیه خداوند به میزبان
در فرهنگ و سبک زندگی اسلامی، مهمان از آنچنان اهمیت و ارزشی برخوردار است، که مایه برکت و توسعه رزق و روزی معرفی شده است. در آموزه های اسلامی مهمان حبیب و دوست خدا معرفی شده است.
مهمان در فرهنگ اسلامی کرامتی ویژه و خاص دارد؛ کما اینکه در قرآن کریم حضرت لوط این چنین مهمان خود را محترم می شمارد و قوم خود را از بی احترامی به آن باز می دارد:
«وَ جاءَ أَهْلُ الْمَدینَةِ یَسْتَبْشِرُونَ، قالَ إِنَّ هؤُلاءِ ضَیْفی فَلا تَفْضَحُونِ؛[حجر، آیات 68و67]
و اهل آن شهر شادى كنان بیامدند، گفت: اینها مهمانان من اند، مرا رسوا مكنید».
در اهمیت و جایگاه مهمان همین بس که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) او را یکیار مصادیق هدیه الهی معرفی می فرماید: « إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَیْراً أَهْدَى لَهُمْ هَدِیَّةً قَالُوا وَ مَا تِلْكَ الْهَدِیَّةُ قَالَ الضَّیْفُ یَنْزِلُ بِرِزْقِهِ وَ یَرْتَحِلُ بِذُنُوبِ أَهْلِ الْبَیْت ؛[1] هرگاه خداوند بخواهد خیر و خوبی به جمعی برساند، هدیه ای به سوی آنان می فرستد. سؤال شد منظور از هدیه چیست؟ فرمودند: مهمان است، که با روزی خود وارد می شود و هنگام رفتن گناهان آن خانواده را به همراه می برد».
♦️از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) نقل شده است:« پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله) می فرماید: هر كس اطعامى كند كه در آن، خودنمایى و شهرت طلبى باشد، خداوند در روز قیامت، در شكم او آتشى قرار مى دهد تا آن گاه كه از حساب خلایقْ فارغ شود.»
📚[1]. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل: ج 16، ص258، ح19792
#هدیه_خداوند
#مهمانداری
💠
@RoozieHalal 💠