#اهمیت_معاشرت_صحیح
قسمت شانزدهم
از آنجا كه اساس جامعه توحيدي محبت مؤمنين نسبت به هم است، در روابط اجتماعي الهي دائم فرد به ارتباط نيك و محبتآميز با مؤمنين دعوت ميشود تا با رسيدن جامعه مؤمنين به اتحاد، جامعهاي قدرتمند داشته و افراد آن نيز از همديگر بهره برده و به كمال برسند.
يكي از مهمترين اثراتي كه رعايت آداب معاشرت صحيح براي انسانها دارد رشد و تكامل اخلاقي و معنوي انسان است. داشتن روابط اجتماعي زماني كه حساب شده و از روي برنامه باشد ميتواند در چارچوب اخلاقيات چنان تنظيم شود كه باعث تعالي اخلاقي و معنوي انسان شود؛ چرا كه هنگام ارتباط با ديگران شرايط بسيار مناسبي براي از بين بردن عيبهاي اخلاقي و ايجاد فضايل اخلاقي به وجود ميآيد.
جامعه بدون برخورداري افراد آن از اخلاق خوب، نميتواند به هدف والاي بعثت انبياء دست پيدا كند. اخلاق نيك به معني پروراندن صفات خوب و اخلاق فاضله در دل و جان خود و پياده سازي آنها در اعمال است كه بسياري از آنها اخلاقي است كه در ارتباط با ديگران ظاهر ميشود.
🍃بسياري از عيبهاي اخلاقي در ارتباط و معاشرت با مردم خود را نشان ميدهند. بر اساس حديث 1 صفحه 396 از جلد 3 اصول كافي، سه خصلت حرص، تكبر و حسد، ريشههاي كفر در وجود انسان بيان شدهاند يعني اين سه عيب، رذيلههايي هستند كه تمام عيبهاي ديگر از اين سه سرچشمه ميگيرند. چنانچه دقت شود از آنجا كه تكبر از خود برتر بيني فرد نسبت به ديگران به وجود ميآيد و حسد از ناراحت شدن فرد نسبت به داشتن نعمت ديگران به وجود ميآيد و بخش مهمي از حرص زدن انسان در ارتباط با ديگران خود را نشان ميدهد، اين عيبها در ارتباطات اجتماعي خود را نشان ميدهند و چنانچه فرد درست عمل كند، اين عيبهاي اخلاقي كه ريشه عيبهاي اخلاقي ديگر هستند در روابط صحيح اجتماعي از بين ميروند.
از طرف ديگر بسياري از اخلاق نيك از جمله خوش اخلاقي، مهرباني، ايثار، از خود گذشتگي، عيبپوشي، بخشندگي و اموري از اين قبيل، در ارتباطات اجتماعي خود را نشان ميدهند
استاد بهرام محسنی نسب
ادامه دارد... 🍃
#سفیر_روشنگری
eitaa.com/safir_roshangari
sapp.ir/Safir_Roshangari
ble.ir/safir_roshangari
🇮🇷