#نخود_آب😋🍲
💁♀
یه شام ساده و مقوی💁♂
✍
#نخود یکی از بهترین
#حبوبات برای غذای انسان است و آن چنان که در
#طب_سنتی بر مصرف آن تاکید شده است درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است اما متأسفانه امروزه بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می شود.
♨️متأسفانه امروز نخود که یک ماده غذایی بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن است و شاهد استفاده کمتر آن در رژیم غذایی ایرانیان هستیم. با افزایش مصرف غذاهای خارجی و فست فود در سفره های ایرانی مصرف این ماده غذایی در طول روز و حتی در سال بسیار کمتر از گذشته شده است. نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می شود دارای املاح،
#ویتامین و
#پروتئین های متعددی از جمله
#نشاسته،
#کلسیم،
#فسفر،
#آهن،
#سدیم،
#پتاسیم، روغن گیاهی،
#مس و ویتامین هایی مانند ویتامین A ، B1, B2 است.
🔰بنابراین نخود دارای اسیدآمینه های مختلف، ویتامین ها و مواد
#معدنی بسیار مفیدی است که می توانیم بگوییم نخود نه فقط یک غذا بلکه به عنوان یک دارو محسوب می شود.
🔰 نخود از زمان های بسیار دور مصرف خوراکی و درمانی داشته است. رازی و ابن بیطار کاملا آنچه را که دیسکورید درباره Erebinthos (نخود به یونانی) شرح داده به نقل قول از وی تحت عنوان
#حمص آورده اند و طبق نوشته ابوریحان، اربیوتوس، حمص است که به پارسی نخود می نامند.
💠
در کتب قدیم سه نوع از آن را شرح داده اند که عبارت اند از:
🔸1. حمص یا حمص ابیض یا حمص بستانی یا نخود سفید که نوع کشت شده است.
🔸2. حمص بری که نوع وحشی است.
🔸3. حمص الاسود یا نخود سیاه
@salamatkade_shefa