📌 🔸 گیاهی از تیره ی زنجبیلی ها است. این گیاه دارای ساقه ی زیر زمینی متورمی است و قسمت مورد استفاده آن ریزوم می باشد. زرد چوبه را به لاتین AMOMUM CURCUMA، به عربی عروق الصفر، به یونانی خالیدونیون و به هندی هلدی می نامند. 🔸 آن در درجه سوم گرم و خشک است. زرد چوبه نافع استسقاء، سّده جگر و مالیدنش با سرکه نافع جرب، برطرف کننده ورم، خشک کننده زخم ها و گری و خوراکش نیز اشتهاآور، مقوّی باه، ملیّن و خلط آور است. 🔸 دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک و کاپ روئیک همچنین فلاندرن راست، سابی نن، سینئول، بورنئول و… است. 🔸 طعمش تلخ، بویش معطّر و دارای خاصیّت ادرار آور و محرک اشتها است. 📚 منبع: دورنمایی از طب اسلامی، آیت الله مصطفی نورانی، ص۵۶. 🔹دریافت همه نسخ طب اسلامی در کانال سلامت منتظران: http://eitaa.com/joinchat/1574764544C07cbd413d0 کپی⛔️