📌
#زردچوبه
🔸
#زردچوبه گیاهی از تیره ی زنجبیلی ها است.
این گیاه دارای ساقه ی زیر زمینی متورمی است و قسمت مورد استفاده آن ریزوم می باشد.
زرد چوبه را به لاتین AMOMUM CURCUMA، به عربی عروق الصفر، به یونانی خالیدونیون و به هندی هلدی می نامند.
🔸
#مزاج آن در درجه سوم گرم و خشک است.
زرد چوبه نافع استسقاء، سّده جگر و مالیدنش با سرکه نافع جرب، برطرف کننده ورم، خشک کننده زخم ها و گری و خوراکش نیز اشتهاآور، مقوّی باه، ملیّن و خلط آور است.
🔸
#زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک و کاپ روئیک همچنین فلاندرن راست، سابی نن، سینئول، بورنئول و… است.
🔸
#زردچوبه طعمش تلخ، بویش معطّر و دارای خاصیّت ادرار آور و محرک اشتها است.
📚 منبع: دورنمایی از طب اسلامی، آیت الله مصطفی نورانی، ص۵۶.
🔹دریافت همه نسخ طب اسلامی در کانال سلامت منتظران:
http://eitaa.com/joinchat/1574764544C07cbd413d0
کپی⛔️