🔴 ۱۵ مرداد ۶۸ را بخاطر بسپارید
🔸۱۵ مرداد روز مهمی در تاریخ ایران است. روز مهمی که البته به واسطهی عدم اطلاع رسانیهای درست، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و همین امر موجب فضاسازیهای کذایی ضدانقلاب در مورد نحوهی رهبر شدن آیت الله خامنهای شد. ۱۵ مرداد سالروز انتخاب حضرت آیت الله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی به شکل «دائم» است. فیلم انتخاب جانشین برای امام خمینی (ره) در عصر روز ۱۵ خرداد سال ۶۸ بارها و بارها از صداوسیما پخش شده است. مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در جلسه حساس آن روز که همراه با غم درگذشت امام امت است، سرانجام با این جملهی مرحوم هاشمی رفسنجانی پشت تریبون مجلس خبرگان به پایان میرسد: «آقایانی که با رهبری جناب آقای خامنهای- تا رفراندوم البته، این موقته، دائمی نیست- تا اون موقع موافق هستند، قیام بفرمایند.» و اکثریت قریب به اتفاق اعضای خبرگان قیام میکنند و آیت الله خامنهای رهبر ایران میشوند؛ البته موقتاً!
🔺ماجرای این موقتی بودن رهبری البته خیلی ساده است. ۴ اردیبهشت ۶۸ حضرت امام خمینی (ره) نامهای به رئیس جمهور، آیت الله خامنهای مینویسند و دستور بازنگری برخی اصول قانون اساسی درباره ۸ موضوع از جمله «رهبری» را صادر میکند. یکی از مواردی که با نظر امام خمینی در دستور کار شورای بازنگری قانون اساسی قرار گرفت، حذف شرط مرجعیت از شرایط رهبری بود. شورای بازنگری قانون اساسی کار خود را آغاز میکند. اما ۴۰ روز پس از آن نامه، امام رحلت میکنند و در حالی که قانون اساسی و قوانین مربوط به رهبری در میانه مسیر تغییر بود، کشور نیاز به انتخاب رهبر پیدا کرد. حال مجلس خبرگان میتواند حداقل تا زمان تصویب قانون جدید، موقتاً فردی را براب رهبری انتخاب کند. بدیهی است از آنجایی که جایگاه رهبری در ایران حساس بوده و شأنیت بالایی دارد و از سویی از آنجا که پیش بینیها نشان از رأی آوری تغییرات قانون اساسی در همه پرسی دارد، خبرگان برای رهبری موقت هم سراغ کسی بروند که در صورت انتخاب دائم، او را انتخاب خواهند کرد. اینگونه میشود که اعضای مجلس خبرگان رهبری، همانی را که شایستهی جانشینی امام خمینی (ره) و بر عهده گرفتن رهبری میدانند، انتخاب میکنند؛ اما چون در میانهی راه تغییرات مهم در قانون اساسی هستند و از سویی با درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی، مجبور به انتخاب رهبر، فی الحال انتخاب او به شکل موقت انجام میگیرد.
🔸۶ مرداد ۶۸ مردم در رفراندوم به تغییرات قانون اساسی رأی مثبت میدهند. مطابق بخشی از این تغییرات شورای رهبری حذف شده و اختیارات رهبر افزایش مییابد و شرط مرجعیت نیز از شرایط رهبر حذف میشود. ده روز پس از رأی ۹۷ درصدی مردم به این تغییرات قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری مجدداً تشکیل جلسه میدهد تا این بار برای رهبری آیت الله خامنهای که تاکنون رهبر موقت بودهاند، مجدداً و به شکل دائم رأی گیری انجام شود. روز ۱۵ مرداد ۶۸ این رأی گیری مجدد انجام شده و حتی نسبت به رأی گیری ۱۴ خرداد، ایشان تعداد آرای بالاتری کسب میکنند.
🔹روز ۱۶ مرداد ۶۸، روزنامههای کشور در صفحه اول خود خبر از رأی گیری مجدد برای رهبری حضرت آیت الله خامنهای و انتخاب دائم ایشان میدهند. روزنامه جمهوری اسلامی در شماره روز ۱۶ مرداد سال ۱۳۶۸ از دیدار خبرگان با رهبرانقلاب خبر میدهد و مینویسد: «مجلس خبرگان در جلسهی فوق العاده دیروز خود ضمن بررسی اصول جدید قانون اساسی با اکثریت قاطع و قریب به اتفاق آراء ادامه رهبری آیت الله خامنه ای را تصویب کرد.» تأکید این روزنامه بر "ادامه" رهبری آیت الله خامنهای جالب توجه است. روزنامه اطلاعات، دیگر رسانهای بود که به این موضوع پرداخت.
💢نکته اما آن است که در طول سه دههی گذشته از سال پر ماجرای ۶۸ کمتر رسانههای ایران و خصوصاً رسانه ملی (صداوسیما) به تبیین این دوبار رأی گیری و چرایی موقت بودن بار اول پرداختهاند. سیاسیونِ اغلب محافظه کار ایران هم ترجیح دادهاند در مورد آن صحبتی نکنند و به دلیل عدم شناخت آنان از فضای رسانه و بی اعتنایی به مدیریت افکار عمومی، تصور نمیکردند این سکوت ممکن است در دهههای آینده شبهه آفرین باشد. حتی آن جملهی معروف آیت الله هاشمی هم که تأکید میکند انتخاب ۱۴ خرداد موقتی است، در رسانهها با حسن نیت! سانسور شد. در حالی که روند انتخاب حضرت آیت الله خامنهای در هر دو تاریخ ۱۴ خرداد و ۱۵ مرداد قانونی بوده و شبههای به آن وارد نیست.
@samir98