⭕️ قانونِ جذب
❓قانونِ جذب، چیست؟ اگر واقعیت دارد، آیا نقشِ خدا در هستی حذف نمیشود؟
👈 برای طرح سوال،
اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ تعریفِ قانون جذب [=قانون راز بقاء ]: شما هر چیزِ خوب یا بدی را که به ذهنتان بیاورید، همان اتفاق میافتد.
👌 مثلا اگر تصور کنید فلان شخص میمیرد یا تصادف میکند، ممکن است این اتفاق بیفتد. یا اگر در فکرتان این را بیاورید که فلانی سالم به مقصد میرسد، دقیقا همین اتفاق ممکن است بیفتد.
➕پس تفکراتِ ما بدی یا خوبی را جذب میکند سمتِ ما. برای همین است که افرادِ منفینگر، مدام بدشانسی میآورند. همهی ما در زندگی بارها تجربه کردهایم که تفکر در نیکیها انسان را به سوی نیکی و عمل به آن میکشاند و زیاد فکر کردن در گناهان و بدیها انسان را به سوی گناه و بدی میکشاند.
✅ شاید بتوان بحثِ تَفَأُل [به فال نیک زدن] و تَطیُّر [فال بد زدن] را تا حدودی با با قانونِ جذب مرتبط دانست. در روایت داریم که فال نیک بزنید تا به آن برسید: "تَفَأَّلُوا بِالْخَیْرِ تَجِدُوهُ". میزان الحکمة/ج3/ص2353. رسول خدا فالِ نیکو را دوست میداشت و از فالِ بد، کرات داشت: "كان يُحبُّ الفَالَ الحَسَنِ وَ يُكرِهُ الطَّيَرَةَ". بحارالأنوار/ج110/ص295. به دو نمونه فالِ نیک در سیرهی رسول خدا توجه کنید:
👈 1. مثلا وقتی خسرو پرویزِ ایرانی نامهی پیامبر را پاره کرد و بیادبانه مقداری خاک فرستاد، حضرت به فالِ نیک گرفتند و فرمودند به زودی مسلمانان خاک ایران را فتح میکنند که همان هم شد. به این میگویند فالِ نیک.
👈 2. یا مثلاً در جریان برخورد مسلمانان با کفارِ مکّه در سرزمین حدیبیّه وقتی سهیل بن عمرو بعنوان نمایندهی کفار سراغ پیامبر آمد، حضرت بنامِ سُهیل ـ بمعنایِ سَهل و آسان ـ فال نیک زدند و فرمودند: "قَدْ سَهُلَ عَلَیْکُمْ أَمْرُکُمْ"؛ یعنی بر شما سهل و آسان مىگردد کارتان. بحار الانوار/ج20/ص333
❌ در نقطهی مقابل از فالِ بد بشدت نهی شده است تا حدی که پیامبر، فالِ بد را در حدّ شرک دانستهاند: "اَلطِّیَرَةُ شِرْکٌ". بحار الانوار/ج55/ص322.
🗣 امام صادق نیز میفرماید: "الطِّیَرَةُ عَلى ما تَجْعَلُها إِنْ هَوَّنْتَها تَهَوَّنَتْ وَ إِنْ شَدَّدْتَها تَشَدَّدَتْ وَ إِنْ لَمْ تَجْعَلْها شَیْئاً لَمْ تَکُنْ شَیْئاً". یعنی اثرِ فال بد به همان اندازهای است که آن را مىپذیرى؛ اگر آنرا سبک بگیرى کم اثر خواهد بود، اگر آنرا محکم بگیرى پُر اثر و اگر به آن اعتنا نکنى، هیچ اثرى نخواهد داشت. اصول کافى/ج8/ص197.
📢 نقش خدا در نظامِ هستی، اجرایِ ارادهی من است. من فکرِ خوب و عملِ خوب را اراده میکنم و خدا هم ارادهی من را محقق میکند و یا یا بالعکس. پس سرنوشتها به انتخابِ ماست و به مقصد رساندن، دستِ خداست.
❌ طرفدارانِ قانون جذب ادعا میکنند تمامِ چیزهایی که رویَش تمرکز کنیم بسوی ما جذب خواهد شد و بالاخره آنها را بدست میآوریم. اما مسلّم است که این قاعده، کلیّت ندارد و همیشه اینطور نیست که شما رویِ یک آروز تمرکز کنید و در نهایت برآورده شود.
❗️علاوه بر اینکه آنها برای خدا هیچ جایگاهی قائل نیستند و بجایَش "کائنات" را برجسته میدانند. عرفانهای کاذب معمولاً "انسانمحور" هستند تا "خدا محور". اعتقادِ صد در صدی به قانونِ جذب در نهایت به انسانمحوری و آرزوپروری منتهی میشود که اسلام با آن مخالف است.
✅ ما از قانونِ جذب همان مقداری که در فالِ نیک و بد گفتیم را قبول داریم. بخشی از اتفاقاتِ زندگی، پژواک و انعکاسِ اعمالِ ما است. همین مقدارَش در دین اسلام مورد تایید قرار گرفته است.
🆔
@SinJimDin