ر واکنش نشان دهد.
وزیر بهداشت: تأثیر FATF
بر خرید واکسن جدی نیست
سعید نمکی، وزیر بهداشت روز چهارشنبه گذشته و پس از جلسه هیئت دولت در گفتوگو با شبکه خبر در پاسخ به این سؤال که آیا موضوع FATF تأثیری بر روند بهداشتی و درمانی کشور داشته، اظهار داشت: پیوستن ما به برخی از مراودات بینالمللی مهم است، اما من تأثیر آن را بر نظام سلامت در اوضاع کنونی، بهویژه در رابطه با (خرید) واکسن خیلی جدی نمیبینم.
چرا FATF ربطی به واکسن کرونا ندارد؟
FATF یا همان کارگروه ویژه اقدام مالی (در پولشویی) یک سازمان بین دولتی است که سی سال پیش (در سال ۱۹۸۹) با ابتکار کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بعدها کانادا با هدف مبارزه با پولشویی تأسیس شد.
این کارگروه که اساساً ربطی به مسائل بشردوستانه ندارد، ۴۰ توصیه درباره پولشویی و ۹ توصیه هم درباره مبارزه با تأمین مالی تروریسم دارد که باید الزاماً از طریق وضع مقررات داخلی در کشورهای عضو، اجرا و دنبال شوند. یعنی باید بعد از پذیرش FATF الزامات آن را در کشور، قانونی و اجرا کنیم.
مثلاً نمونهای از این الزامات این است که در حال حاضر حدود ۲۸۵ شخص، موسسه و شرکت ایرانی (صنایع دفاعی، صنایع پیشرفته ازجمله هستهای و نانو، فرماندهان نظامی، دانشمندان کشور در حوزههای مختلف و...) در لیست تحریمها قرار دارند و ایران با پیوستن به FATF باید به اعمال تحریمها علیه آنها در داخل کشور متعهد شود! دشمن طی سالهای گذشته، درصدد آن بوده برای تشدید فشار حداکثری و اطمینان از کارساز بودن تحریمها علیه جمهوری اسلامی، از طریق سازوکارهای دیگری نظیر FATF نهادهای جمهوری اسلامی ایران را تضعیف و عمق نفوذ ایران در منطقه و حمایت از جبهه مقاومت اسلامی را به چالش بکشاند.
این در حالی بوده است که مدعیان اصلاحات نیز طی چند سال گذشته، «حل شدن مشکلات کشور» و «پایان تحریمها» را به FATF – لایحهای که بیشتر به یک دروغ و فریب آمریکایی میماند تا سازوکاری برای پولشویی!- پیوند زده و بارها ادعا کردهاند «اگر FATF را تصویب نکنیم مردم شورش میکنند!» و «کره زمین با ما کار نمیکند!» و اینکه «FATF را باید بپذیریم حتی اگر ظالمانه باشد!»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
FATF ربطی به واکسن کرونا ندارد
همچنین محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: اصولاً قواعد FATF شامل اقلام بشردوستانه نمیشود، مداخلهای در خرید اینگونه اقلام ندارد و بهطورکلی وارد اینگونه مصادیق هم نمیشود. اما بهطورکلی FATF وارد مصداق و مصادیق نمیشود بلکه ریسک کشورها را ارزیابی میکند طبق قواعدی و به اعضا توصیه میکند که مراقبتهایی از معاملاتشان بکنند در این حد بیشتر نیست. بنابراین مسئله FATF و چهارچوبهای آن ارتباطی به واکسن و مسائل روزمره ندارد و اصلاً وارد مصادیق
نمیشود.