2⃣
( ۱٠٠ نکته )#پیشگیری از بیماری
۲۱. مصرف روزانه گوشت و
زیاده روی در آن مضر است.
۲۲. گوشت را بدون
سماق مصرف نکنید.
۲۳. بهترین گوشت، گوشت گوسفندی و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین و قرقاول و کبوتر است.
۲۴.
گوشت ماهی را بیشتر در فصل گرم مصرف کنید با آداب مخصوص مانند این که بعد از آن خرما یا عسل میل شود. سعی کنید دریایی باشد و پرورشی نباشد. و ماهی یکبار کافیست.
۲۵. بعد از مصرف
کله پاچه از خوردن سویق گندم یا جو غافل نشوید.
۲۶.
صبحانه را زود میل کنید تا قبل از ساعت 8
۲۷.
شام را به هیچ وجه ترک نکنید.
۲۸. اگر مبتلا به چاقی یا فشار خون بالا هستید
ناهار را ترک یا کم کنید.
۲۹. هر لقمه غذا را
بسیار بجوید.
۳٠. دستهای خود را قبل و بعد غذا بشویید.
۳۱. با دست راست غذا را میل کنید.
۳۲. خوردن غذا را با یاد خدای رزاق شروع کنید.
۳۳. گاهگاهی سویق را به عنوان صبحانه یا شام میل کنید: می توانید به اندازه یک پیاله سویق گندم و جو را با مقداری روغن زیتون میل کنید و برای شیرین کردن آن می توانید از شیره انگور یا پودر توت استفاده کنید.
۳۴. تا وقتی گرسنه نشدید غذا
میل نکنید.
۳۵. قبل از آن که کاملا سیر شوید
دست از غذا بکشید.
۳۶. از خوردن
غذای داغ پرهیز کنید.
۳۷. از خوردن
غذاهای رنگارنگ و درهم خوری پرهیز کنید.
۳۸. از
خوردن زیاد تخم مرغ پرهیز کنید. مثلا هفته ای یکبار کافیست مگر به عنوان درمان که تجویز می شود.
۳۹. از خوردن
باقیمانده چربی استخوان پرهیز کنید.
۴٠. از
خوردن شاهی در شب پرهیز کنید.
۴۱.
از خوردن تخم مرغ و ماهی باهم پرهیز کنید.
۴۲. از مصرف
شیر گاو خصوصا گاو بیابان چریده غافل نشوید همراه خرما یا عسل و دارچین.
۴۳.
نوشیدنی های زیر را جدی بگیرید: شربت عسل و سرکه؛ شیره و سرکه؛ عسل و لیمو ترش.
۴۴.
دمنوش های زیر را جدی بگیرید: بادرنجبویه؛ سیب و به و گلابی؛ بابونه و بهارنارنج؛ مرزنجوش؛ کاکوتی .
گرم مزاج ها همراه لیمو عمانی مصرف کنند.
۴۵.
پنیر را همراه گردو مصرف کنید.
۴۶. در مصرف دوغ و ماست زیاده روی نکنید. همراه زنیان یا کرفس کوهی و موسیر مصرف کنید.
۴۷. در زمستان از دوغ و ماست پرهیز کنید خصوصاً در افراد سرد مزاج
۴۸.
روغن های خوراکی عبارتند از: زیتون، ارده کنجد، زرد گاوی، دنبه گوسفند و شحم گاو.
۴۹.
زیتون شکسته را همراه غذا فراموش نکنید.
۵٠.
مصرف سبزی همراه غذا فراموش نکنید مانند تره جعفری و برگ چغندر و ریحان و کاسنی و بادرنجبویه و نعناع و خرفه.
۵۱.
کرفس کوهی را به اشکال مختلف میتوانید مصرف کنید: داخل دوغ و ماست و یا همراه ادویه خورشتی. کرفس باغی را به شکل سالاد و با به شکل خورشت غذا.
۵۲.
پیاز و سیر را به میزان کم در وعده های غذایی مصرف کنید. به شکل
خام به میزان کمتر مصرف شود.
۵۳. میوه را در
فصل خودش مصرف کنید مگر این که خشک شده باشد.
۵۴.
میوه نارس مصرف نکنید.
۵۵. میوه را قبل از خوردن حتما باید بشویید.
۵۶.
میوه همراه غذا ممنوع است. چهار میوه را می توان بعد از غذا مصرف کرد: خرما، به، گلابی، انار با پیه.
۵۷. میوه هایی که مصرف آنها ضروری است: خربزه، انگور، انار، سیب، انجیر و خرما
۵۸. جهت پخت غذا یا جوشاندن آب از
ظروف سالم استفاده کنید مانند: سنگی، مسی قلع اندود، چینی، سفالی و برنجی.
۵۹.
پوشیده نگه داشتن سر و کمر با کلاه پشمی و کمربند نمدی خصوصا در هوای سرد ضروری است.
۶٠. برای بالشت و تشک و لحاف از
محصولات پشمی استفاده کنید.
https://eitaa.com/joinchat/3198091355C4c94a443a3