👆👆
🔴جهت اطلاع /حمله صدام به کویت- موضع جمهوری اسلامی(۲)
۱. دولت عراق در نهایت از طرف دبیر کل سازمان ملل به عنوان متجاوز به خاک ایران معرفی گردید .
۲. قرارداد ۱۹۷۵ الجزیره که توسط صدام در آغاز جنگ پاره و نقض شده بود , مجدداً پذیرفته شد و کلیه اراضی اشغالی ایران , به دامان کشور بازگشت .
۳. با مبادله اسرای جنگ , آزادگان سرافراز به کشور بازگشتند .
۴. دولت های عربی منطقه خلیج فارس متوجه شدند که جمهوری اسلامی علی رغم توانایی برای انتقام جویی از ان ها به خاطر کمک های بی دریغی که در دوران جنگ به عراق کرده بودند , هرگز در صدد انتقام برنیامد و بر مواضع اصولی خود پافشاری می کند . این امر منجر به این گردید که روابط این دولت ها بعد از پایان بحران خلیج فارس , به خاطر ترسی که از رژیم صدام داشتند با جمهوری اسلامی بهتر شود و سیاست تنش زدایی جمهوری اسلامی به ثمر بنشیند و علی رغم تحریکات به عمل آمده از ناحیه قدرت های بزرگ , روابط جمهوری اسلامی با همسایگان جنوبی رو به بهبود گذارد .
۵. علی رغم سیاست مهار دو پایه که در این دهه برای ضعیف نگهداشتن عراق و ایران توسط آمریکا مطرح شده بود و در اجرای آن اقدامات همه جانبه ای که از طرف آمریکا صورت می گرفت , این سیاست در مورد جمهوری اسلامی نا موفق بود و با تضعیف عراق در این جنگ و نتایج تحریم های تحمیلی گوناگون بر کشوری که قدرت رقیب برای ایران تلقی می شد.(منوچهر محمدی, انقلاب اسلامی, زمینه ها و پیامدها, قم, نشر معارف , ۱۳۸۴, ص ۲۲۷-۲۲۹)
♦️نکته پایانی اینکه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ارزشهای دینی و انقلابی و برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی و با توجه به مصالح اسلامی و انقلابی، با دولتهای مختلفی که روحیه استکباری نداشته باشند، همکاری های مختلفی داشته است که نمونه آن را در همکاری های جمهوری اسلامی ایران با دولتهای روسیه و چین و حتی برخی دولتهای غربی می توان مشاهده نمود.
🌹بمناسبت ورود آزادگان سرافراز به کشور
#افغانستان
@Tebyangonabad