✅ادامه مباحث اهمیت نمازجمعه
۶ - حکم بیع هنگام اقامه
نماز جمعه
فقها درباره صحت و فساد معامله هنگام نماز جمعه اختلاف کردهاند.
۶.۱ - قائلان به حرمت بیع
فقیهان مذاهب اسلامی خودداری کردن از اعمالی را که اشتغال به آنها موجب اهمال در اقامه نماز یا از دست دادن آن می شود، مانند کارهای تجاری و داد و ستد، لازم دانسته و با استناد به آیه ۹ سوره جمعه [۲۵] -- که در آن مؤمنان به محض شنیدن ندای نماز، به دست کشیدن از بیع و تلاش برای رسیدن به نماز جمعه مأمور شدهاند حکم به حرمت اشتغال به این قبیل کارها دادهاند؛ البته حنبلیان، با استناد به این آیه، تنها اشتغال به عقد بیع را حرام شمرده و انجام دادن عقود دیگر، مانند اجاره و نکاح، را ممنوع ندانستهاند.
[۲۶][۲۷]
۶.۲ - زمان حرمت بیع
به نظر فقها، زمان حرمت خرید و فروش از اذان ظهر یا شروع شدن خطبههای نماز آغاز میشود، البته فقها حرمت خرید و فروش را قبل از اذان، در صورتی که موجب محروم شدن از نماز شود، بعید ندانستهاند.
[۲۸][۲۹]
این حرمت اختصاص به کسانی دارد که نماز جمعه بر آنها واجب است،ولی مالک بن انس این کار را برای بردگان، که نماز جمعه بر آنان واجب نیست، نیز حرام دانسته است.
[۳۰][۳۱]
۶.۳ - معامله همزمان با نماز
اگر همزمان با نماز معاملهای صورت گیرد، حنفیان و شافعیان با وجود منع از آن، چنین معاملهای را صحیح دانستهاند، هر چند مالکیان و حنبلیان و برخی فقهای شیعه به بطلان آن حکم کردهاند. [۳۲][۳۳]
۷ - تلاش برای حضور در نماز جمعه
فقهای مذاهب مختلف درباره اینکه از چه زمانی تلاش برای حضور در نماز واجب میشود، آرای گوناگونی مطرح کردهاند.
با این همه، آنان، با استناد به احادیث، حضور زود هنگام در مراسم نماز را مستحب دانستهاند. [۳۴][۳۵][۳۶][۳۷]
۸ - آغاز وقت نماز جمعه
آغاز وقت نماز جمعه هنگام زوال خورشید است؛ تنها حنبلیان، بر خلاف نظر مشهور مذاهب دیگر، اقامه نماز جمعه را قبل از زوال (مانند نمازهای عید) جایز دانستهاند.
✅اهمیت نمازجمعه
✅میعادگاه امت حزب الله:
مسجدجامع و مصلای امام خمینی(ره)
ساعت۱۲ظهر
سخنران قبل ازخطبه ها:
رییس شورای اسلامی شهرگناباد
📌تبیان گناباد
@Tebyangonabad