🔴👈 کلاه شیطان 👉🔴
🌸 از فرمایشات آیت الله مجتهدی تهرانی - ره
غیبت اقسامی دارد.گاه انسان با کنایه غیبت می کند. مثلاً صحبت دنیا می شود، می گوید: « الحمدلله که ما ریاست طلب نیستیم.» با گفتن همین جمله به کنایه می گوید که فلان کس ریاست طلب است. یا می گوید: « الحمدلله که ما مرید باز نیستیم » . یعنی آن شخصی که صحبت او شده مرید باز است.
🔻الحمد لله یک ذکر است، اما گفتن همین ذکر در اینجا باعث می شود که انسان جهنمی شود.گاه با اشاره غیبت می کند : مثلاً من در حال گفتن یکی از رذایل اخلاقی هستم، شما به بغل دستی ات می زنی، می گویی: « منظورش فلان کس است » . یا با چشم اشاره می کنی که او را می گوید .
🔻اگر با چشم هم به کسی اشاره ای بکنی، غیبت پای تو نوشته می شود. در قرآن کریم می خوانیم: « وَیلٌ لِکُلّ هُمَزهٍ لُمَزَهٍ ». این آیه اشاره به همین افراد می کند. یعنی وای بر کسانی که با چشم و با اشاره غیبت می کنند.
🔻گاه ظاهراً دلسوزی می کنیم، اما قصدمان غیبت کردن است. مثلاً می گوییم: دلم خیلی برای فلانی سوخت، امروز در بازار متوجه شدم که چک هایش برگشته! آبرویش رفت. نباید چنین حرفی را بزنی، این حرف غیبت است .
🔻 شاید آن شخص دلش نخواهد کسی متوجه این امر بشود. شاید که دوست ندارد کسی بفهمد که چک های او برگشت خورده و او را به زندان برده اند. شیطان گاهی اوقات این گونه کلاه سر آدم می گذارد. می گوید: دلم برایش سوخت !
[ محمودی گلپایگانی ، در محضر مجتهدی ، ج2 ، انتشارات مستجار ، ص 257 ، 1392 ]
⇝
@Tahzibe_Nafs