﷽
✅
چند کلمه حرف حساب با آقای منتخب
🖋 سید علیرضا نقیبپور
1⃣ذکر مکرر آموزههای نهج البلاغه در نطقهای انتخاباتی و تاکید بر پیمودن راه مولا علی این حق را برای مردم محفوظ میدارد که، عملکرد شما را در همین روزهای معدود بررسی نمایند،
تا معلوم شود تفاوت ره از کجاست تا به کجا؟!
1.1. در تمام عهد مالک که شیوه انتخاب وزیران و کارگزاران حکومت را مطرح می کند، نه زن بودن امتیاز است و نه سنی بودن و یا مثلا مسیحی بودن. اگرچه اقلیتهای مذهبی در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و دارای نماینده در مجلس شورای اسلامی بوده و در کمال آزادی دینی در حال زندگی هستند، اما به هر حال
، اگر در کشوری که اکثریت جامعه مسلمان شیعه هستند اسلام و تشیع امتیاز محسوب نشود، قطعا مسیحی و سنی بودن امتیاز نخواهد بود.
1.2. در همان عهدنامه جملهای است که بارها آن را خواندهاید:
وَ لَيْسَ أَحَدٌ مِنَ الرَّعِيَّةِ أَثْقَلَ عَلَى الْوَالِي مَئُونَةً فِي الرَّخَاءِ وَ أَقَلَّ مَعُونَةً لَهُ فِي الْبَلَاءِ وَ أَكْرَهَ لِلْإِنْصَافِ وَ أَسْأَلَ بِالْإِلْحَافِ وَ أَقَلَّ شُكْراً عِنْدَ الْإِعْطَاءِ وَ أَبْطَأَ عُذْراً عِنْدَ الْمَنْعِ وَ أَضْعَفَ صَبْراً عِنْدَ مُلِمَّاتِ الدَّهْرِ مِنْ أَهْلِ الْخَاصَّةِ وَ إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّينِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِينَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّةِ فَلْيَكُنْ صِغْوُكَ لَهُمْ وَ مَيْلُكَ مَعَهُمْ
عبارات روشنی که ویژهخواری گروهها و مجموعههای خاص را مذمت و توجه به رضایت عموم مردم را به عنوان شاخص مطرح مینماید،
اما شما در عمل رسما برای احزاب اصلاحاتی امتیاز ویژه قائل شدهاید.
2⃣ ملت ایران مجموعه ای از قومیتها و مذاهب است که قرنهاست در کنار هم زندگی مشترک و مسالمت آمیزی داشته و دارند. چرا باید از سر نادانی یا منفعتطلبی بدون در نظر گرفتن مصالح کلان ملت با حساس کردن بیجهت این تنوع و طرح ادعاهای بی دلیل، این طیف به همپیوسته را به گسلهای تنشآفرین تبدیل نمود؟
چرا بدون نگاه صحیح به مساله قومیتها به جدایی و سهمخواهی در میان آنان دامن بزنیم، تا اگر چند وزیر کابینه سنی نباشد تبعیض به طور کامل مرتفع نشده باشد؟ این دست تقسیم مسئولیتها دامنه اختلافات را کمتر نمیکند، بلکه تشدید مینماید و دامنه مطالبات را هر روز بیشتر میکند.
جدول امتیازبخشی به قومیت یا مذهبی در ساز و کار انتخاب وزیران شاید به ظاهر در مسیر جلب رضایتِ بخشی از ملت شریف ایران باشد، اما نهایت آن، تشویش خاطر بیشتر و بالارفتن توقعات روز افزونی است که در بسیاری از مواقع توجیه منطقی در نگاه کلان ندارد. اتفاقی که ممکن است ابعاد امنیتی و مخاطرههای اجتماعی به بار آورد.
3⃣درباب مساله زنان، نگاه ویترینی به زن را باید متوقف کرد. مطالبه زنان فرهیخته ایرانی این نیست که یک وزارتخانه به زنان سپرده شود ولی صدها خلاء قانونی در حمایت از زنان و خانواده نادیده گرفته شود. زن فهیم و نجیب ایرانی هم میداند که باید بدون توجه به جنسیت، شایستهترینها برای مناصب در نظر گرفته شود و نگاه جنسیتی به زن مورد پسند آنان نخواهد بود.
4⃣مساله انسجام و اجماع از پرتکرارترین شعارهای جنابعالی بود. حضور پررنگ دولت روحانی در شورای راهبری در کنار حضور برخی از افراطیون طیف اصلاحاتیها راه را برای ایجاد وفاق مسدود میکند.
حضرتعالی نسبت به سایر منتخبان مردم در سالهای پس از انقلاب حائز کمترین آراء شدهاید و متاسفانه فاقد پشتوانه مردمی قوی برای کارهای مهم هستید، بنابراین بیش از هر رئیس دولتی نیازمند تحقق شعار خودتان یعنی همدلی و وفاق و انسجام برای انجام کارهای بزرگ هستید.
5⃣برخی از رفتارهای شما در این روزها برای همه ما شیرین و گوارا بود. از پاسخ نامه دبیرکل حزب الله تا حضور بیآلایش در هیات های عزاداری سید الشهداء. امیدواریم در عرصه حکمرانی مواظب باشید سادگی شما موجب سوء استفاده آدمهایی نشود که برایتان مایه زحمت و سرافکندگی گردند.
@Tanbiholomah