🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَٰوةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ (نحل/۹۷)
🔹هر كس از مرد یا زن كه مؤمن باشد و كار شایسته كند، حتماً به زندگى پاک و پسندیدهاى زندهاش مىداریم و قطعاً مزدشان را بر پایهى نیكوترین كارى كه مىكردهاند، پاداش خواهیم داد.
🔸«حیات طیّبه» آن است كه انسان دلى آرام و روحى مؤمن داشته باشد، مؤمن به نور خدا مىبیند، مشمول دعاى فرشتگان است، مشمول تأییدات الهى است، اینگونه افراد خوف و حزنى ندارند. مفسران در مورد حیات طیبه (زندگی پاکیزه) که در آیه ۹۷ سوره نحل آمده است، مصادیقی ذکر کردهاند، از جمله: روزی حلال، توفیق انجام دادن طاعتهایی که انسان را به رضوان الهی میرساند، بهشت، سعادت، شیرینی طاعت پروردگار، مقام واگذاری تدبیر امور زندگی به خدا(توکل)، بینیازی و استغنا از خلق و نیازمندی به خالق، زندگی پاک در قبر، رزق روزانه و ...
🔸در باره حیات طیبه، مصادیقی در روایات آمده است: پیامبراکرم(ص) فرمودند: قانع و راضی بودن به قسمت خدا. امام صادق(ع) فرمودند: معرفت الهی. حضرت علی(ع) در خصوص حیات طیبه در آیه ۹۷ سوره نحل، فرمودند؛ مقصود، قناعت است.(حکمت۲۲۹,۴۴)، قناعتی برخاسته از عزت نفس. و نیز فرمودند: حیات طیبه برای کسی است که به یاد معاد باشد و برای روز قیامت کار کند و به زندگی حلال و طیب قانع باشد و از احکام و حکم الهی راضی باشد.(حکمت/۴۷۵)
❇️ از پيامهای آیه
▫️ملاک پاداش، سنّ، نژاد، جنسیت، موقعیت اجتماعى، سیاسى و... نیست. «مَن عَمِل»
▫️زن و مرد در كسب كمالات معنوى یكسانند. «من ذكر او انثى»
▫️شرط قبولى عمل صالح، ایمان است. «و هو مؤمن»
▫️حتى یک عمل صالح، بىپاسخ نمىماند. «من عمل صالحاً»
▫️هر كجا تفكّر جاهلى مبنى بر تحقیر زن در كار باشد، باید نام و مقام زن را با صراحت برد. «من ذكرٍ او انثى»
▫️كار خوب به تنهایى كافى نیست، خود انسان هم باید خوب باشد. «من عمل صالحاً... و هو مؤمن»
▫️انسانِ بدون ایمان و عمل صالح، گویى مرده است. «فلنحیینّه حیوة طیّبةً»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران#دائره_المعارف#تفسیر@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺