─┅─═ঊঈ⚘ঊঈ═─┅─
⏮سوره 7. اعراف آيه 129
آيه🔻
⤵️قَالُواْ أُوذِينَا مِن قَبْلِ أَن تَأْتِيَنَا وَمِن بَعْدِ مَا جِئْتَنَا قَالَ عَسَى رَبُّكُمْ أَن يُهْلِكَ عَدُوَّكُمْ وَ يَسْتَخْلِفَكُمْ فِى الْأَرْضِ فَيَنظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ
ترجمه 🔻
⤵️(قوم موسى) گفتند: هم پیش از آنكه نزد ما بیایى آزار مى شدیم و هم پس از آنكه آمدى! (پس چه باید كرد؟) موسى گفت: امید است پروردگارتان دشمن شما را نابود كند و شما را در این زمین، جانشین آنان سازد تا ببیند شما چگونه عمل مى كنید.
─┅─═ঊঈ⚘ঊঈ═─┅─
نکته ها 🔻تفسیرنور☀️
⤵️بنى اسرائیل توقّع داشتند پس از قیام موسى علیه السلام كارها یك شبه درست شود و كشور مصر، با همهى امكانات در اختیار آنان قرار گیرد و فرعونیان نابود شوند.
💦از این رو مدّعى بودند كه قیام حضرت موسى برایشان رفاه نیاورده است، امّا در پاسخ آنان مى فرماید: پیروزى، نیاز به شرایطى همچون صبر، تلاش وتوكّل دارد كه با فراهم شدن آنها، یارى الهى فرامى رسد.
─┅─═ঊঈ⚘ঊঈ═─┅─
پيام ها ⚡️📬
1-🍃 رفاه و امنیّت، اوّلین خواسته هاى مردم از حكومتهاست. «قالوا اُوذینا...»
2-🍂 مردم ضعیف الایمان، در هر شرایطى از انبیاتوقّع رفاه دارند و در غیر این صورت از آنان نیز انتقاد مى كنند. «قالوا اُوذینا من قبل...»
3-🍃 گاهى رهبران آسمانى، مورد انتقاد پیروان كم ظرفیّت و كم تحمّل خود نیز قرار مى گرفتند. «قالوا اُوذینا من قبل أن تأتینا و من بعد ما جئتنا»
4-🍂 اغلب مردم، سعادت و خوشى را در راحتى و آسایش مى پندارند و نبود آن را ناكامى مى دانند، غافل از آنكه ادیان آسمانى براى تنظیم و جهت صحیح دادن به زندگى آمده اند، نه برطرف كردن تمام مشكلات دنیوى مردم. «من قبل أن تأتینا و من بعد ما...»
5 -🍃 مشكلات طبیعى و اجتماعى را باید از راه طبیعى و با تدبیر حل كرد، نه با اعجاز. (با توجه به آیه قبل «اصبروا»، و جمله: «بعد ما جئتنا»
6-🍂 رهبر باید انتقادها را بشنود و پیام امیدبخش بدهد. «عسى ربّكم»
7-🍃 ایمان به نظارت خداوند، مایهى دقّت و پرهیزكارى است. «یستخلفكم فى الارض فینظر»
8 -🍃 حكومت بر مردم، وسیلهى آزمایش است، نه لذّتجویى. «فینظر كیف»
9-🍂 مردم در قبال حكومت مسئولند و با آن آزمایش مىشوند. «كیف تعملون» و نفرمود: «كیف أعمل»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ـــــــــــــــ🌦ــــــــــــــــــ🔷ـــــــــــ
⚘
eitaa.com/Tasniim ⚘
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.