هلو به‌دلیل دارا بودن ویژگی‌های قلیایی و فیبر، می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را تضمین کند. فیبر رژیمی در هلوها، آب را جذب و از اختلال‌های معده مانند یبوست، اسهال، زخم‌ معده، ورم معده و جنبش‌های نامنظم روده پیشگیری می‌کند. هلو همچنین در پاک‌سازی و حذف سموم از روده‌ها مؤثر بوده و جلوی اختلال‌های مختلف شکمی، مانند سرطان معده را می‌گیرد. این میوه به‌دلیل داشتن ویژگی‌های ملین بودن، می‌تواند در حل سنگ‌ کلیه و مثانه، مؤثر باشد. ۱۰. حفظ سلامت سیستم عصبی یکی از مهمترین خواص هلو کمک به سلامت سیستم عصبی است. وجود منیزیم در هلو به پیشگیری از اضطراب و نگرانی در بدن کمک می‌کند و سیستم عصبی را آرام نگه می‌دارد. بنابر تحقیقی، کمبود منیزیم روی عملکرد سیستم عصبی مرکزی، اثر منفی می‌گذارد و موجب عضلات پرتحرک و افزایش فعالیت علائم عصبی می‌شود. در پژوهشی مشخص شد که دریافت خوراکی‌های حاوی منیزیم در کنار ویتامین B6، پرتحرکی عضلات سیستم عصبی مرکزی در کودکان را به‌خوبی درمان می‌کند. در تحقیق دیگری، محققان به این نتیجه رسیدند که با استفاده از منیزیم می‌توان به بهبود علائم افسردگی شدید کمک کرد. همچنین مصرف هلو در درمان طب سنتی آیورودا (طب سنتی هندو و بودایی‌ها که به تعادل معتقد هستند)، برای متعادل کردن سیستم عصبی، بسیار توصیه شده است. ۱۱. درمان چاقی و حفظ وزن مناسب بدن هلو حاوی ترکیبات زیست‌فعالی است که می‌توانند با اختلال‌های مربوط به چاقی، به‌خوبی مبارزه کنند. ترکیبات زیست‌فعال، ترکیباتی هستند که می‌توانند روی بافت‌های زنده اثرگذار باشند. در پژوهشی دیگر مشخص شد، وجود ترکیبات فنولی در هلو، باعث می‌شود این میوه با التهاب در بدن و چاقی مقابله کند و همچنین سندرم‌های سوخت‌وسازی را که منجر به مشکلات جسمی خطرناکی می‌شود، درمان کند. در ضمن، یک عدد هلو، کمتر از ۶۰ کالری دارد و نمی‌توان هیچ نوع چربی اشباع‌شده، کلسترول یا سدیم در این میوه پیدا کرد. همچنین بیش از ۸۵ درصد این میوه از آب و فیبر تشکیل شده است. به‌دلیل وجود فیبر، هلو احساس سیری طولانی‌مدتی به فرد می‌دهد. ۱۲. تقویت سیستم ایمنی بدن از دیگر خواص هلو می‌توان گفت که این میوه، سرشار از اسید اسکوربیک و روی است و به عملکرد طبیعی بدن و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. بنابر تحقیقات در مورد نقش ویتامین ‌C و ماده معدنی روی در ارتقاء ایمنی بدن، هلو می‌تواند در درمان جراحت‌ها مؤثر باشد و به‌دلیل وجود آنتی‌اکسیدان در آن، عفونت‌ها را درمان و از شیوع یا شدت بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، مالاریا، ذات الریه و اسهال پیشگیری می‌کند. کمبود این ترکیبات منجر به واکنش‌های اکسیداتیو و نقص در فعالیت سلولی می‌شود. ۱۳. ویژگی های ضدپیری هلو سرشار از ماده معدنی روی است و این ماده، ویژگی‌های ضدپیری دارد. مصرف خوراکی‌های سرشار از روی، مانند هلو، تولید پادتن در بدن را افزایش می‌دهد و از صدمات سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌کاهد. همچنین با افزایش هورمون تستوسترون در بدن، فرایند پیری اندام‌های تولید مثل مردانه را به‌تأخیر می‌اندازد. ۱۴. بهبود سلامت دندان و استخوان فسفر و کلسیم موجود در هلو، به تقویت استخوان‌ها و دندان کمک می‌کند و باعث حفظ یا بازسازی بافت‌های بدن می‌شود. همچنین فسفر می‌تواند از انواع بیماری های استخوانی مانند کلسیم‌زدایی که منجر به پوکی استخوان، به‌ویژه در زنان یائسه می‌شود، جلوگیری کند. مصرف خوراکی‌های حاوی هلو، مواد معدنی استخوان‌ها را احیاء کرده و استحکام آنها را حفظ می‌کند. محتوای ویتامین C هلو در کنار کلسیم می‌تواند نقش مهمی در حفظ قدرت استخوان‌ها و لثه‌ها داشته باشد و دندان‌ها را سالم نگه دارد. ۱۵. سم‌زدایی بدن هلو برای پاک‌سازی و سم زدایی بدن مفید است و می‌تواند سموم مضر را از کبد و کلیه‌ها خارج کند. در تحقیقی مشخص شد، عصاره‌‌ی هلو می‌تواند اثرات محافظتی روی کبد داشته باشد و در درمان سمیت کبد ناشی از درمان‌های طولانی‌مدت بیماری‌هایی مانند میگرن، سل و دیابت مؤثر باشد. هلو در بیشتر کشورها، در تولید محصولات سم‌زدایی مانند انواع چای‌های سم‌زدا، کاربرد دارد. ۱۶. درمان استاز خون مغز هسته‌ی هلو برای درمان استاز خون مفید است. وقتی بدن به‌مدت طولانی کم‌خون می‌شود، جریان خون، دچار توقف یا کاهش سرعت و در نهایت خشکی می‌شود. استاز خون ممکن است در اثر زایمان، جراحت‌های شکمی یا جراحی‌ها به‌وجود آید. ۱۷. بهبود سلامت سلولی هلو حاوی آهن است و این ماده‌ی معدنی برای تشکیل هموگلوبین سلول‌های قرمز خون حیاتی است. مصرف خوراکی‌هایی مانند هلو، در تمام مراحل زندگی، ازجمله دوران کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و دوران قاعدگی و بارداری مهم است.