🌹
#طرز_تهیه_انواع_سویق
👌با توجه به مطلب قبلی در مورد سویق و سوالات مکرر کاربران راجع به نحوه تهیه انواع سویق این مطلب خدمت عزیزان ارایه میشود.
☄طرزتهیه انواع سویق
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: «السویق ینبت اللحم ویشد العظم» یعنی
«سویق باعث رویش گوشت و تقویت استخوان میشود.»
وقتی تنها کلمه سویق ذکر شود یعنی سویق گندم و جو، و برای دیگر انواع سویق قید آن هم ذکر میشود. یکی از علل شیوع مشکلات استخوانی و ضعف، غفلت مردم از سویق است. در روایات استفاده از سویق بسیار سفارش شده درباره سویق آمده: «انما عمل بالوحی» یعنی
«(سویق) به سفارش وحی درست شده.»
(المحاسن،احمدبن محمدبن خالدالبرقی،ج۲،ص۴۸۸)
☄ سویق به دو روش ساخته میشود در روش شیعیان ابتدا سبوس گندم و جو را جدا کرده و جداگانه آرد میکنیم سپس به نسبت مساوی (وزنی) آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط کرده و آرامآرام حرارت میدهیم تا آماده شود ولی اهل سنت گندم و جو را ابتدا تفت میدهند سپس آرد میکنند. از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود میسوزد بهتر است جدا تفت داده شود
👌نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است که جذب بدن نمیشود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند.
☄مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف (دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا میباشد. وکودکان نصف قاشق غذا خوری.
🌹و اما طرز تهیه سویق:
☄سویق گندم:
آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
.
☄سویق جو:
مثل سویق گندم دست می آید.
.
☄سویق برنج:
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد .
.
☄سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت ده
.
☄سویق سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.
☄سویق سیب:
سیب را ورق ورق کنید بزارید تو سایه بماند خشک شد بیارید اسیاب کنید بدون روغن تفت بدید
☄سویق نخود:نخودراآسیاب وبدون روغن تفت دهید.
☄سویق کامل:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.
☄سویق کودک:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنیدوکمی شکر(نیشکرنه چغندر که همام شکرسفید است) رابه آن اضافه کنید.
👌دلیل اضافه کردن شکر??
☄امام صادق علیه السلام:به کودک سویق باشکربدهید ،زیراگوشت رامی رویاند واستخوان راتقویت می کند
👌نکته
۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.