♦️خونسازها و روشهایی برمبنای طب سنتی
۱) خوراکی ها و مواد غذایی خونساز
🔹در طب سنتی، غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند؛ هر غذای با طبع گرم و تری میتواند بالقوه خونساز باشد، چنین غذاهایی روی شخصیت افراد، رفتارها و حتی پندارهای افراد تأثیرگذارند:
🔸انواع گوشتها خصوصاً گوشت گوسفند و بره جوان و گوشت بلدرچین که خوب پخته شده باشد (خوردن راسته گوسفند به همراه پیاز و زردچوبه زمانی که کاملا پخته شده است به رفع کمخونی کمک میکند).
🔸زرده تخم مرغ عسلی: منبع غنی از آهن است و در کودکان و افراد مسنی که مبتلا به کمخونی ناشی از فقز آهن هستند بسیار توصیه میشود.
🔸مویز، برگه زردآلو یا انجیرخشک میل کنید: ۱۰ تا ۱۲ عدد مویز را به مدت یک شب در آب بخیسانید. روز بعد پیش از صبحانه مویزها را میل کنید. این درمان را به مدت چندهفته ادامه دهید.
🔸از چهار مغز به جای تنقلات بهره ببرید ( یا به شکل معجون یا قاووت کرمانی، یا بعد از غذا ۵ فندق را کامل بجوید).
🔸فالوده سیب بخورید (هر روزیک عدد سیب را ( که بهتر است سیب سرخ یا سیب گلاب باشد ) رنده کرده، دو قاشق غذاخوری گلاب، دو قاشق غذاخوری عرق بیدمشک و کمی عسل به آن افزوده میل نمایید. این خوراک گوارا و خونساز، تاثیر به سزایی در آرامش اعصاب نیز دارد)
🔸از شیره انگور استفاده کنید (یک تا دو قاشق غذاخوری به صورت شربت همراه با مقدار خیلی کمی زعفران).
🔸عسلاب بنوشید (میزان مصرف عسل روزانه بیش از دو قاشق غذاخوری نشود)
🔴
#نکته مهم در مورد سه شیره یا چهار شیره : استفاده از مخلوط سه شیره خرما، انگور و توت برای درمان یا پیشگیری از کم خونی در همه مزاجها توصیه نمیشود، چرا که شیره خرما در بسیاری از افراد و در افراد خشک مزاج و یا در هوای خشک مانند شهرهای بزرگی چون تهران که با آلودگی هم همراه هستند، میتواند ایجاد عارضه کند.
✅۲) غذاهای خون ساز
🔹از جمله غذاهایی که در برای انواع کم خونی و قلت دم مفید است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔸نخوداب
🔸مصرف روزانه عصاره گوشت یا ماء اللحم
🔸شیربرنج همراه شیره انگور
🔸شله زرد به عنوان برخی از وعدههای صبحانه
🔸کباب چنجه گوسفندی، هفتهای دو تا سه بار در صورت امکان
🔸مصرف روزانه حلوا بادام (۱۰ عدد بادام خیس خورده و پوست کنده را پودر کنید همراه دو عدد خرمای متوسط و بدون پوست روی حرارت قرار دهید و با کمی کره تف داده و به آن ۱ قاشق چایخوری دارچین اضافه کنید، اگر از گرمی زیاد این حلوا میترسید، کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
🔸از مصرف جوانه حبوبات و غلات خصوصاً جوانه گندم (برای کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B) و جوانه ماش (برای کم خونی ناشی از فقر آهن) غافل نشوید.
🔸هوای سالم و پاک استشمام کنید: در طب ایرانی به غذاهای خون ساز، غذاهای دم ساز نیز گفته میشود؛ از جمله غذاهای دم ساز میتوان «هوا» را نام برد؛ هر چه هوا از لطافت و پاکی بیشتری برخوردار باشد و به عبارتی اکسیژن بیشتری داشته باشد، خون لطیفتری تولید میکند و هوای آلوده (حاوی آلایندهها) خون آلوده و ناپاک ایجاد میکند.
✅۳) گیاهان و میوهای خون ساز
🔸از جمله گیاهان و میوه هایی که خاصیت خون سازی دارد میتوان به یونجه، گزنه، اسفناج، کاهو، کلم بروکلی، جعفری، شبدر، عناب، لبو، شاتوت، زرشک، آلبالو، انار و سیب و هویج اشاره کرد. البتّه قبل از آن باید مطمین شوید که این خواراکی ها با طبع شما سازگارند.
✅۴) تدابیر کمکی
🔹در کنار موارد بالا و رعایت سبک درست زندگی و تغذیه سالم، موارد زیر نیز در بهبود کم خونی موثر است:
🔸از پوشیدن لباس قرمز غافل نشوید، تاثیر این امر در افزایش خونسازی در بدن ثابت شده است.
🔸بادکش( حجامت گرم و خشک) روی استخوانهای پهن بدن یک روش بسیار خوب در تحریک سلولهای مغز استخوان به خونسازی است. برای این کار، یک روز جلوی بدن(قسمت جلوی ران و روی استخوان جناغ سینه) و روز دیگر، قسمت عقب بدن(قسمت پشت ران، قسمت پشت ساق، روی کتف ها و به طور عرضی روی قسمت بالایی باسن) را بادکش کنید (زیرنظر پزشک باشد بهتر است).
✅پرهیزات افراد مبتلا به کمخونی
🔹مبتلایان به کم خونی باید از مصرف غذاهای زیر پرهیز کنند:
🔸غذاهای فست فودی و ساندویچی بیکیفیت، غذاهای کنسرو شده و مانده
🔸مصرف نان و موادغذایی حاوی جوش شیرین
🔸به افراد مبتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن توصیه میشود که منابع غذایی حاوی آهن را با لبنیات مصرف نکنند مثلاً کباب را با ماست یا دوغ نخورند.
🔸مواد غذایی دارای کلسیم را به هیچ عنوان به همراه مواد غذایی سرشار از آهن را، در یک بازه زمانی به صورت همزمان مصرف نکنید.
🔸افراد مبتلا به کم خونی باید از مصرف ترشیجات بپرهیزند.
💖کانال مارارسانه باشید...
باطب اسلامۍ همواره سلامت باشید🍎
╔═✯══ ๑ღ❈ღ๑ ══✭═╗
🆔
@Teb_sayed_ya_seen
╚═✮══ ๑ღ❈ღ๑ ══✬═╝