رژیم آش آبغوره و زنجبیل  خواصّ این رژیم که یک نوع روزه غذایی برای بدن محسوب می شود، دارای این نتایج و خواص است:  اسیدی کننده خون؛ پاکسازی اخلاط چهارگانه از بدن با سرعت زیاد؛ تعدیل مزاج؛ خونسازی و تحریک مغز استخوان و تقویت گلبولهای خونی و موثر در درمان افراد کم خون؛ رفع اگزما و سایر بیماری های پوستی؛ درمان دیابت؛ شستشوی کلیه و مجاری ادرار؛ تعدیل و تنظیم وزن و لاغر کردن افراد چاق؛ از بین بردن دردهای مختلف بدن خصوصاً دردهای اسکلتی؛ درمانی موثر و مفید جهت بواسیر، شقاق، واریس و واریکوسل؛ استراحت دادن به کبد و سایر دستگاه های دفعی بدن از فعالیت زیاده از حد گذشته؛ پاکسازی سموم دارویی از بدن نظیر قرص های جلوگیری و هورمونی و اعصاب و .... دوره مصرف آش □  غلبه خلط دم: 3 روزه.          □  غلبه خلط صفرا: 6 روزه. □  غلبه خلط بلغم: 9 روزه.       □  غلبه خلط سودا: 14 روزه. تذکّر مهم: اگر اطلاعات طبّی کاملی در این زمینه ندارید برای تشخیص مشکل مزاجی خود باید به یک طبیب یا عطار باتجربه مراجعه کنید؛ درغیر این صورت می توانید هر چند روز که توانایی دارید، این رژیم را ادامه دهید و مطمئن باشید که به همان اندازه از فواید آن بهره مند می شوید. اگر بیش از میزان نیاز هم این رژیم را ادامه دهید مشکلی برایتان پیش نمی آید و مثلا اگر یک فرد صفراوی بیش از 6 روز رژیم را ادامه دهد دچار عارضه نخواهد شد. دستورالعمل آش آبغوره و زنجبیل در دوره این رژیم می توانید به سلیقه و انتخاب خود از هر نوع آشی که دوست دارید استفاده کنید اما با رعایت شرایط زیر: 1- آش می تواند حاوی انواع سبزیجات، حبوبات، برنج، گندم، جو، انواع بلغور، آلو، هویج، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، لپه، ماش، برنج و ... باشد امّا: الف- در تهیه آش ها از این مواد استفاده نکنید: انواع گوشت، گشنیز، چربی، روغن های سرد(مثل رغن نباتی و مایع)، دنبه، قلم، بادمجان، پیازداغ، نعناع داغ، هرگونه سرخ کردنی، رشته(آشی، پلویی و فرنگی) و لبنیات(مثل شیر، ماست، کشک، دوغ  و خامه) ب- در بین غلّات استفاده از جو در انواع و اقسامش بسیار توصیه می شود. ج- از بین حبوبات اولویت مصرف با نخود آبگوشتی است و استفاده از انواع لوبیا و عدس باید در حدّاقل مقدار باشد؛ به ویژه کسانی که رژیم را برای تعادل خلط سودا می گیرند نباید از عدس استفاده کنند. د- به جای نعناع داغ می توانید مقداری نعناع یا پونه را کف ساب کرده با کمی روغن زیتون مخلوط و روی آش بریزید. هـ- استثناء در مورد مصرف گشنیز، افراد صفراوی هستند که اتفاقا توصیه می شود از سبزی گشنیز تازه یا پودر تخم گشنیز در آش خود استفاده کنند. و- بهترین سبزی برای دیابتی ها، سبزی یا پودر سبزی شنبلیله است؛ بهترین سبزی برای افراد با چربی خون بالا، سبزی یا پودر سبزی شوید یا پودر بذر شوید است؛ در مورد بیماران دچار فشار خون، بهترین سبزی، سبزی جعفری یا پودر سبزی جعفری یا پودر بذر جعفری است؛ اگر بیمار دیابتی، چربی و فشار خون هم داشته باشد، می تواند از مخلوط هر سه نوع سبزی فوق در این آش استفاده نماید. ز- بهترین افزودنی برای بیماران نقرسی، یک قاشق مرباخوری پر از سماق خواهد بود. ح- در صورتی که به کشک محلّی با کیفیت خوب دسترسی دارید می توانید به مقدار خیلی کم در آش استفاده کنید. 2- بهتر است آش را در ظرف مسی که با قلع سفید شده باشد یا ظرف سفالی یا سنگی و یا پیرکس طبخ کنید. سرعت طبخ آش، کم و زمان آن طولانی باشد.به هیچ وجه از زودپز و ظروف تفلون برای طبخ استفاده نکنید. سبزیجات -که بهتر است تازه باشند و نه فریزری- را در مراحل انتهایی به آش اضافه کنید. 3-  به هنگام مصرف آش، به ازای یک کاسه یک نفره، یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل و مقداری آبغوره بی نمک (در حدی که خوشمزه شود) به آن اضافه کنید. اگر فردی به دلیل خاصی نتواند از زنجبیل استفاده نماید می تواند یک قاشق غذا خوری زیره سیاه را کوبیده و در هنگام پخت در قابلمه بریزد تا آش پخته شود و در هنگام مصرف فقط آبغوره اضافه کند. مصرف زیره به ویژه به کسانی که پس از خوردن آش، دچار نفخ می شوند یا می خواهند لاغر شوند، توصیه می شود. 4- اگر سرد مزاج هستید، پس از غذا، یکی دو قاشق عسل مصرف کنید. 5- در طبخ آش می توانید از روغن زیتون(ترجیحا تصفیه نشده) یا روغن کنجد استفاده کنید. 6- ترجیحا از نمک معدنی یا دریا برای طبخ آش بهره بگیرید. 7- در طول رژیم، اگر دچار ضعف شدید، می توانید حداکثر یک روز در میان از مقدار کمی کته با زرده تخم مرغ محلی عسلی استفاده نمایید. افرادی که برای کاهش وزن اقدام به گرفتن این رژیم می کنند بهتر است تنها به خوردن زرده تخم مرغ اکتفا کنند. راه دیگر برای کاهش ضعف این است که در تمام وعده ها از نخود آبگوشتی در طبخ آش استفاده کنید. در صورت نیاز می توانید از شربت عسل هم برای کاهش ضعف خود بهره بگیرید. برای این کار، مقدار دلخواهی عسل را در آب حل کنید(حدّاقل یک قاشق غذاخوری