💠خرفه ( بقلة الفاطمة، فرفخ (عربی)، تورک . پرپهن(فارسی))
@teb_sayed_ya_seen
✅سبزی مورد علاقه ی حضرت فاطمه سلام الله بوده ست بخاطر همین به نام حضرت نام گذاری شده است.
✅ نامگذاری به بقله الحمقا ؛ قبل از اسلام بوده و علت نامگذاری به این اسم بدلیل این بوده که این سبزی در مسیر سیلاب رشد میکرده و بعضاً سیلاب این سبزی رو با خود میبرد.
🔹مزاجش: سرد و تر است.
@teb_sayed_ya_seen
🔹خرفه سریع التبخر نیست؛ زیرا مائیتش شدید الممازجه با ارضیتش دارد و دارای قبض است. به همین دلیل نه فساد ایجاد میکند نه بلید میکند.
🔹 برای سودایی ها و وسواس مفید است.
🔹خرفه بالعرض مفرح است.
🔹مسکن صفرا و حرارت و کبد گرم است .
🔹حابس خون حیض به قوت قبض.
🔹خوردن آن با سرکه جهت درد کلیه
🔹ترکیب برگ آن با روغن گل محمدی جهت سوختگی نافع
🔹بسیار مفید جهت جرب ( خارش های شدید پوستی)
🔹ضماد آن با حنا جهت داغی کف دست و پا
🔹ضماد ریشه آن جهت جهت زگیل مفید ست.
🔹برگ و ساق آن جهت تقویت نیروی جنسی گرم مزاجان.
🔹 تخم خرفه؛ تقویت روح حیوانی بدلیل قبض و برودت