🌿⚜🌿⚜🌿⚜🌿 💠یکی از غذاهای مورد تاکید فراوان ائمه غذای «شیرگوشت» است. 🔶🔹بعضی از روایات: 💠زِیَادِ بْنِ أَبِی الْحَلَّالِ قَالَ: تَعَشَّیْتُ مَعَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ بِلَحْمٍ مُلَبَّنٍ فَقَالَ هَذَا مَرَقُ الْأَنْبِیَاءِ زیاد بن ابی حلال گفت: با امام صادق علیه السلام شام را با گوشتِ شیری شده صرف کردم سپس فرمود: این خورشتِ گوشت پیامبران است. 📚بحارالانوار/جلد۶۳/ص۶۹ 💠أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ أَصَابَهُ ضَعْفٌ فِی قَلْبِهِ أَوْ بَدَنِهِ فَلْیَأْکُلْ لَحْمَ الضَّأْنِ بِاللَّبَنِ امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس که او را ضعف بگیرد چه در قلبش باشد یا بدنش, پس باید گوشت گوسفند با شیر بخورد 📚همان 💠کَتَبَ إِلَیْهِ رَجُلٌ یَشْکُو ضَعْفَهُ فَکَتَبَ کُلِ اللَّحْمَ بِاللَّبَنِ مردی به سوی امیرالمؤمنین علیه السلام نامه نوشت و از ضعفش شکایت کرد: سپس حضرت به او نوشت: «شیرگوشت بخور» 📚همان 💠عَلِیٍّ ع قَالَ: إِنَّ نَبِیّاً مِنَ الْأَنْبِیَاءِ شَکَا إِلَی اللَّهِ الضَّعْفَ فِی أُمَّتِهِ فَأَمَرَهُمْ أَنْ یَأْکُلُوا اللَّحْمَ بِاللَّبَنِ فَفَعَلُوا فَاسْتَبَانَتِ الْقُوَّةُ فِی أَنْفُسِهِمْ امام علی علیه السلام فرمود: همانا پیامبری از پیامبران به سوی خدا از ضعف در امت خود شکایت کرد پس خدا آنهارا امر نمود که شیرگوشت بخورند سپس انجام دادند و قوت و نیرو در جانهایشان آشکار شد. 📚همان/ص۶۸ 💠أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: اللَّحْمُ بِاللَّبَنِ مَرَقُ الْأَنْبِیَاءِ امام صادق علیه السلام فرمود: خورشتِ گوشت پیامبران، گوشت با شیر است. ✍طرز تهیه شیرگوشت: 💠قَالَ الصَّادِقُ ع إِذَا دَخَلَ اللَّحْمُ مَنْزِلَ رَسُولِ اللَّهِ ص قَالَ صَغِّرُوا الْقِطَعَ وَ کَثِّرُوا الْمَرَقَ فَاقْسِمُوا فِی الْجِیرَانِ فَإِنَّهُ أَسْرَعُ لِإِنْضَاجِهِ وَ أَعْظَمُ لِبَرَکَتِهِ. امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه گوشت داخل خانه رسول خدا ص میشد میفرمود: تکه ها را ریز ریز کنید و آبِ خورشت را بیشتر کنید سپس در ظرف ها تقسیم کنید زیرا که همانا این کار برای پخته شدنش سریعتر و برای برکتش افزاینده تر است. 📚همان/ص۷۵ ✳️حدود نیم کیلو گوشت گوسفند (ترجیحا سر دست) را ریز ریز کرده، بشویید و داخل دیگ سنگی بریزید سپس از دو لیتر شیر فقط به مقداری که کمی روی گوشت را بگیرد داخل دیگ بریزید. و شعله را روشن کنید. اندازه شعله بسیار کم باشد. سپس باقی مانده شیر را به پنج قسم تقسیم کنید و هر یک ساعت یک پنجم شیر را به آن اضافه کنید. یک ساعت آخر غذا نیز به آن نمک دریا اضافه کنید. اگر بوی این غذا برایتان نامطبوع است پیاز داخل غذا بریزید. پس از پنج ساعت غذای شما آماده است نوش جان😋 ✳️برای خوردن باید داخل غذا نان سالم ریز ریز کرده و «ترید» درست کنید یعنی مقدار نان به اندازه ای باشد که پس از هم زدن، قوام غذا مانند برنج کته بشود به نحوی که بتوان آن را با دست خورد. ✳️بهتر است از نانی که در تنور خشک‌ شده استفاده کنید. ✳️این غذا را باید هفته‌ای دو یا سه بار به عنوان شام میل کنید. البته صبحانه هم میتوانید از آن بخورید ولی ناهار هرگز! ⚠️مواظب باشید داخل این غذا سرکه نریزید و پس از آن نیز سرکه استفاده نکنید.