حماسه 9 دی ۱۳۸۸
حماسه ۹ دی، یا راهپیمایی ۹ دی، حضور و راهپیمایی مردم ایران در ۹ دی ماه سال ۱۳۸۸ش در حمایت از جمهوری اسلامی ایران مقابل فتنه ۸۸ بود.
پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ش، و به دنبال آن ادعای تقلب برخی از کاندیداها، برخی به حمایت از آنها موجی از اعتراضها در نقاط مختلف کشور به راه انداختند. در این زمان برخی از مخالفان داخلی و خارجی نظام ایران، از این فرصت بدست آمده استفاده کرده و کشور را به مدت چند ماه به آشوب و اغشاش کشاندند. این اغتشاشات بعد از چندین ماه نهایتا در ماه محرم و روز عاشورا به هتک حرمت نسبت به امام حسین (علیهالسلام) و مقدسات اسلامی انجامید و موجبات برانگیخته شدن احساسات مذهبی و نارضایتی مردم را داشت، لذا در پاسخ به این اغشاشها و هتک حرمتها و اعلام بیزاری از فتنهگران در روز ۹ دی به راهپیمایی پرداختند.
خاموشی فتنه ۸۸، حفظ انقلاب اسلامی و ولایت فقیه و پشتوانه مردمی جمهوری اسلامی ایران را از مهمترین دستاوردهای این حماسه میتوان برشمرد.
فهرست مندرجات
۱ - مقدمه
۲ - زمینههای مهم شکلگیری
۲.۱ - علت اصلی
۲.۲ - هتک حرمت ماه محرم
۳ - عوامل فتنه در جامعه اسلامی
۴ - روشهای رویارویی با فتنه
۵ - راههای نفوذ فتنهگران
۶ - مبارزه با فتنهگری
۶.۱ - تقوای درونی
۶.۲ - باور همراه بصیرت
۶.۳ - رجوع به قرآن
۶.۴ - پیروی از امام و رهبری دینی
۶.۵ - بهرهمندی از کمک الهی
۶.۶ - مقاومت
۷ - دستاوردهای حضور در حماسه
۷.۱ - طرفداری مردم از نظام و ولایت فقیه
۷.۲ - پشتوانه حضور در عرصه بین الملل
۷.۳ - خروج از تردید
۷.۴ - ناکامی جریان فتنه
۸ - پیوند بسیج با رهبر امت
۹ - نتیجه گیری
۱۰ - پیشنهادها
۱۱ - فهرست منابع
۱۲ - پانویس
۱۳ - منبع
۱ - مقدمه
مردم ایران در نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ با حضور در خیابانها و راهپیمایی، حمایت خود را از انقلاب اسلامی ایران در مقابل آشوبگران و فتنهگرانی که ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری داشتند، اعلام کردند. در اینباره آیت الله خامنهای فرمودند: «اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملّت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسهای که محاسبات دشمن را به هم ریخت، محاسباتی که با همکاری و برنامهریزی عدهای اقلیت در داخل از روی بغض و کینه شکل گرفته بود اما در این روز حماسی یک بار دیگر امّت اسلامی با بصیرت عمل کرد و دشمنان نظام مایوس شدند.»
۲ - زمینههای مهم شکلگیری
علل و عواملی در شکلگیری حماسه ۹ دی نقش داشته است.
۲.۱ - علت اصلی
شاید علت اصلی شکلگیری حماسه ۹ دی در ظاهر انتخابات ۸۸ و اعلام تقلب در انتخابات توسط کسانی بود که پیروز انتخابات نبودند.
مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر این عقیدهاند که فضای سیاسی ایران در همه زمینهها برای بهرهبرداری و عملیاتی کردن الگوهایی چون انقلاب رنگی آماده است.بر این اساس، جمهوری اسلامی چون نظامی است که یکی از لایهها و رویههای آن را به هر ترتیب، انتخابات شکل میدهد و «نظام انتخاباتی بالنّسبه فرصت خیزی دارد و از اینرو، مستعد الگوهای مسالمتآمیز تغییر همچون انقلاب رنگی است» این جریان از آغاز پیروزی انقلاب با این انقلاب الهی همراه شده بود.
در فتنه سال ۸۸ تعدادی از خواص که در انتخابات ریاست جمهوری رای نیاورده بودند اعلام تقلب در انتخابات کرده و عدهای هم از آنان حمایت کردند و در پی آن اعتراضهایی در نقاط مختلف کشور برگزار شد.در این زمان کشورهای مخالف ایران به حمایت از معترضین برخاسته و این اعتراضها را به آشوب و اغتشاش کشاندند و چندین ماه کشور دچار درگیریهای خیابانی و غارت و آتش زدن برخی از اماکن بود و عدهای هم به قتل رسیدند.
روز ۹دی با توجه به پیش زمینههایی که حوادث پس از انتخابات به وجود آورده بود،شکل گرفت،از جمله این پیش زمینهها میتوان به عواملی همچون زیر سؤال بردن اصل دین،نظام اسلامی و همچنین اصل ولایت فقیه اشاره کرد که باعث شد مردم ایران با راهپیمایی خود،دشمنان نظام اسلامی را مایوس کنند.
۲.۲ - هتک حرمت ماه محرم
از دیگر زمینههای اصلی شکلگیری حماسه ۹ دی میتوان به هتک حرمت ماه محرم و روز عاشورا اشاره کرد که باعث جریحهدار شدن احساسات مذهبی مردم ایران شد.اوج حرکت این افراد در روز عاشورا گویای این بود که آنها معتقد به ارزشها و مظاهر اسلامی از جمله امام حسین (علیهالسّلام) و عاشورا نبودند و به همین دلیل روز عزای حسین (علیهالسّلام) را به جشن تبدیل کردند و به صفوف نماز عزاداران و افرادی که بر حسب ظاهر چهره حزب اللّهی داشتند، حمله کردند و شعارهایی دادند که نشانگر مبارزه اساسی با نظام اسلامی و اصل ولایت بود و همین مردم رابه صحنه کشاند
ادامه درپست بعدی👇👇👇#سازمان_بسیج_ادارات_و_کارمندان_تهران_بزرگ
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫