📛 سوال 📛
امروزه سفرها مثل قدیم با شتر و اسب نیست که سفر همراه با مشقّت و سختی باشد مثل سفر با هواپیما و کسی احساس خستگی نمیکند آیا با باز هم باید در سفر نماز را شکسته خواند و
#روزه نگرفت؟
❇️ پاسخ ❇️
🆔
@wiki_shobhe
✅ این سخن هنگامی صحیح است که علّت اصلی حکم عدم وجوب روزه بر مسافر برای شخصی که در زمان پیامبر میزیسته سختی و مشقّت راه و سفر بوده باشد درحالیکه سختی و مشقّت در سفر علّت اصلی حکم روزه و نماز مسافر نیست.
✅ اگر علّت مشقّت و سختی سفر بود:
🔺1- باید کسی که مدّت طولانی تری در سفر بوده، نسبت به حکم روزه مسافر بخاطر شدّت خستگی اولاتر باشد. در حالیکه حکم روزه مسافر در مقصد چه یکماه در راه سفر بوده باشد و چه یکروز، بستگی به مدّت اقامت او در مقصد دارد، نه طول مدّتی که در مسیر سفر بوده است.
🔺2- اگر کسی پس از سفری یکماهه، قصد کرد تا 10 روز در مقصد بماند؛ پس از رسیدن به مقصد روزه گرفتن بر او واجب است. و اگر کسی پس از سفری 1روزه، نیّت کرد 8 روز در مقصد بماند، روزه پس از رسیدن به مقصد بر او واجب نیست. حال اگر فلسفه احکام روزه مسافر رفع مشقّت سفر باشد آیا تکلیف این دو شخص در فرض مذکور باید بالعکس میبود
🔺3- اگر علّت اصلی بطلان روزه مسافر مشقّت سفر باشد؛ لازم است کسی که شغلش مسافرت است و دائم در سفر میباشد، نمازش شکسته و روزه بر او واجب نباشد. در حالیکه، باید نمازش را تمام بخواند و روزهاش را نیز بگیرد.
🔺4- همچنین شخصی که به سفر معصیت می رود نمازش کامل و روزهاش صحیح است، چه سفرش با سختی باشد چه نباشد.
#ماه_رمضان
📲 کانال ✓ ویکیشبهه در ایتا👇
✅
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe