◀️شبهه
#شماره_2216
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
هیچ یک از کتبی که آسمانی دانسته شده اند، معتبر نيستند.خدا بجای اینکه هرچند یک بار کتابی به زبان خاصی برای قوم معینی بفرستد ميتوانست از راه اندیشه و ادراک آنان، به راه مورد نظر خویش هدایت کند، بی آنکه گروهی از مردم را برای این کار مأمور کشتن گروه دیگر کند
زکرياي راضی/ دانشمند ایرانی
#دینی
✅◀️پاسخ شبهه:▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣شهرت محمدبن زکریای رازی بیشتردرعلم پزشکی و شیمی است،امااو در فلسفه نیز نظرات و تفکرات خاص خود راداردکه براساس منابعی که مخالفان اسماعیلی وی نوشته اند،مبتنی برخردگرایی و حجیت عقل بود.
اگر ازنشانه هاو دلایلی که برخی محققان برای اثبات باور رازی به رسالت انبیاء و ادیان الهی ارائه کرده اند،بگذریم و فرض را برصحت گفته های مخالفان رازی قراردهیم،ازاین نظرحکیم ری،عقل را تنها وسیله ی ارتقای انسان به شامخ ترین مقامات انسانیت و نبوت پیامبران را مغایربا رحمت و حکمت الهی می دانسته است.
آنچه درمتن حاضربه رازی نسبت داده شده،درمنبع معتبری نیامده و لذااعتباری هم ندارد.اماازرازی جملاتی نقل شده،که بی شباهت به ظاهر این نوشته نیست و روشن است که اینجا،صورت درست دیدگاه منسوب به رازی به عمد،تحریف شده است،تاوسیله ای به دست آمده باشد برای ضدیت باادیان و پیامبران الهی.
2⃣ابوحاتم رازی،داعی و متکلم اسماعیلی،به عنوان یکی ازمخالفان برجسته ی اندیشه های فلسفی رازی،درکتاب⬅️«اعلام النبوه»،شرحی از مناظرات خود بازکریای رازی راآورده و به رد آرای فلسفی رازی پرداخته است.
در بخشی ازاین مناظرات،از قول رازی نقل شده است که⬇️
«ازکجا شماواجب دانستید که خدا قومی رابه نبوت اختصاص دهد و قومی دیگررااز این فضیلت محروم سازد و کسانی راکه اختصاص به نبوت داد،ر مردم برتری نهد و راهنمای خلق کند و مردم رابه آنان نیازمندسازد و پاره ای راتحریک و تهییج به عداوت پاره ای دیگر کند و آتش کینه و دشمنی میان آنان برافروزد تا بدین طریق به هلاک رسند و نابود گردند»؟
🤔
ابوحاتم درپاسخ گفته است⬇️
«مردم،برخی به برخی دیگرمحتاج اند و ناگزیر به دانشمندان و پیشوایانی که مصالح و مفاسدخود رااز آنان فراگیرند و سرکشی و خشونت اخلاقی ایشان رابه سوی انسانیت و کمال،رهبری کند،محتاج میباشند واین امری آشکار و محسوس است به حکم عقل مانعی نمیبینیم که،خداوند تبارک و تعالی به حکمت بالغه و رحمت واسعه اش،قومی رااز میان مخلوق خودبرگزیند و پیامبران راراهبر مردم قرار دهد و بر اثر اعطاء مقام شامخ نبوت،آنهارا بردیگران فضیلت نهد و به وحی ازطرف خود،آنها را علوم و معارفی که در وسع بشر نیست تعلیم کند،تادرمقام تعلیم مردم برآیند و آنهارا به اموری که متضمن مصالح دین و دنیایشان باشد،ارشادکنند»
⬅️(حسین واعظ زاده،سالنامه ی فرهنگ ایران زمین،سال 1333،شماره ی دوم،از ص 254 تا271).
3⃣درتکمیل سخنی که از ابوحاتم رازی مبنی بر"نیاز مردم به تعلیم و رهبری از سوی انبیاء الهی"آوردیم باید بیفزاییم که⬅️(باعنایت به اینکه باری تعالی انسان را در انتخاب راه خود،مختار گذاشته است،اوعلاوه برنیاز به"هدایت درونی"از سوی عقل و فطرت،نیازمند"هدایت بیرونی"از سوی پیامبران هم است،تا راه درست رااز خطابازشناسد و به نهایت کمال و رستگاری برسد،چراکه انسان وقتی ارزش و جایگاه یافته و ازدیگر موجودات متمایز میشود که بتواند راه خود را،خودبرگزیند و هدایتش نه ازسرجبر که اختیاری باشد).
ازهمین روعقل باوجود محدودیت درفهم و شناخت بسیاری ازحقایق هستی و موانعی مانند وسوسه های شیطانی و هواهای نفسانی،مصون ازخطا نبوده و به تنهایی ازرشد و هدایت کامل انسان ناتوان است.
همانگونه که درآیات قرآن اشاره شده است،مردم علاوه برعقل،ناچار ازتعلیم و ارشاد پیامبران و اوصیای آنان هستند، که درقالب دین عرضه شده اند.
بنابرین انسانهاجهت آموختن حکمت و شناخت حقایق هستی و مصالح و مفاسد زندگی،تزکیه ی نفس و سلوک معنوی و عبادی،نیازمند قانونی دقیق و کامل برای اداره ی خود وجامعه میباشند،که ازسوی فرستادگان الهی ارائه شده است.
4⃣اما درنقد این متن خودساخته ای بایدگفت⬅️«شبهه افکنان کوشش دارند،تاهمیشه دین و خصوصاًاسلام رامنحصربه قومی خاص قلمدادکنند،دروجود وحی و بعثت و کتاب و دعوت پیامبران ایجاد شک و تردید کنند،و ادیان راعامل جنگ و کشتار و اختلاف بین مردم نشان دهند».
درمقابل بایدگفت⬇️
اسلام به دلایل بسیار،آیینی مترقی و جهانشمول است.
همیشه توصیه به اندیشه و خردورزی کرده است و درآن پیوند ویژه ای میان عقل و شرع وجود دارد.
گرفتن حق طبیعی حیات انسان هارا،سخت نکوهش و برای آن مجازات تعیین کرده است و مسلم است،کسانیکه درک درستی از ماهیت اسلام پیداکرده اند،حاضربه تعدی و ستم بردیگران
نمیشوند.
💠منبع:کانال آنتي شبهه💠
https://telegram.me/Antishobheh
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe