#پرسش❓
#محسنیه!
↙️نظر مقام معظم رهبری درباره ایام دهه محسنیه و اضافه کردن ایامی به سایر ایام عزاداری!؟
👌"روضه خواندن و گريه كردن مربوط به همه ائمه (علیهمالسلام) نيست؛ متعلق به بعضى از ائمه است. حالا يك وقت در جمع و مجلسى كسى روضهاي مىخواند، عدهاي دلشان نرم مىشود و گريه مىكنند؛ اين عيبى ندارد….
اصلاً عزادارى كردن يك حرف است، روضهخوانى و سينهزنى راه انداختن يك حرف ديگر است. روضهخوانى و سينهزنى راه انداختن، مخصوص امام حسين علیهالسلام است؛ حداكثر مربوط به بعضى از ائمه است؛ آن هم نه به اين وسعت … !"❌
🔆 مقام معظم رهبری ۱۳۷۰/۱۲/۱۳
.................
❓حکم برگزاری ایام محسنیه
پرسش :نظر شما در مورد برگزاری ایام محسنیه چیست؟
🔰پاسخ :توسل به ذیل عنایت معصومین (علیهم السلام) و فرزندان آنها کار بسیار خوبی است، ولی بهتر این است که برنامه های جدیدی که در میان شیعه سابقه نداشته است ترتیب داده نشود تا برنامه های موجود کم رنگ نگردد.
🔆آیت الله مکارم (حفظه الله).
.................
💠عزاداری در دهه اول ربیع نه دارای سابقه تاریخی بین شیعیان از جهت عزاداری بوده و نه در سیره و سنت اهل البیت (علیهم السلام) این رسم دیده می شود!، آنچه در بین علما و مومنان از دیرباز مرسوم بوده و هست این است که در ایام فاطمیه اول و دوم به بیان مرثیه شهادت حضرت زهرا و حضرت محسن (علیهماالسلام) می پردازند و بر مصائب ایشان گریه و عزاداری می کنند. تاکید می کنیم شهادت حضرت محسن علیه السلام حقیقتی انکار نشدنی است، مظلومیت شیعه هست!، مظلومیت خاندان نبوت تا روز قیامت و متاسفانه عده ای بر اثر جهالت زمانی که می گوییم دهه نداریم سریع تهمت می زنند که ما منکر مظلومیت یا اصل شهادت هستیم!، در صورتی که با توضیحات بالا روشن شد که چنین نسبتی صحیح نیست.
‼️اصرار برای زیاد کردن عزاداری از سوی عده ای محل تردید است و مورد تذکر جدی برخی از مراجع عظام تقلید نیز قرار گرفته و باید مراقب بود زیاد کردن ایام عزاداری از جهت روانی برای جامعه آسیب زا و غیر قابل پذیرش است و احترام به اصل عزاداری را زیر سوال می برد! این درحالی هست که برای سایر ائمه اطهار به صورت
دهه عزاداری صورت نمی گیرد چون بدیهی است که از نظر اجتماعی زیاد کردن ایام عزا به صورت عزاداری های رسمی به نفع خود عزاداری نیست!.
💯آنچه باید مورد تاکید شیعیان در غیر ایام عزاداری رسمی (مثل محرم و صفر و فاطمیه و روزهای شهادت سایر معصومین علیهم السلام) باشد همانا مجالس ذکر، خطابه و توسل های هفتگی هیئتها است که فرصت خوبی برای بیان فضایل و توسلات به اهل البیت (علیهم السلام) و همفکری های دینی است و این همان سیره مراجع و متشرعین در طول این قرنهای متمادی بوده و هست.
┄┅══✼☘❤️🕋﷽🕋❤️☘✼══┅┄
#احکام_شرعیبہ_زبان_ساده:
#پرسش #پاسخ_کوتاه
🕋↶【بہ ما بپیوندید:】↷🕋
🆔
@Ahkameshariy