✅پاسخ شایعه 👇👇
معاون اداره دامپزشکی اصفهان
به شایعه استفاده از چربی خوکی (E471 ) در صنایع غذایی ایران
«این ترکیبات E471 ، از چربی حیوانی است. غالب چربی موجود در این فرآورده غذایی، از چربیهای خوک تأمین میشود. در کشورهای اروپایی محصولاتی که با برچسب E471 تولید و به فروش میرسند، مشخصاً از ترکیبات چربی خوک استفاده میکنند. اما در ایران این اتفاق نمیافتد. در ایران همچین مسالهای نیست. محصولاتی که در ایران تولید میشوند، از چربی گاوی استفاده میکنند. E یک شاخصه اروپایی است و در آنجا از چربی خوک استفاده میشود. برای مردم هم جا افتاده است که تولیدکنندگان از چربی خوک استفاده میکنند؛ اما در حقیقت اینطور نیست. مثل قضیه روغن پالم که دو نوع روغن پالم وجود دارد، یک روغن از هسته پالم و یک روغن از گوشت پالم است. کاربرد روغنی که از هسته پالم گرفته میشود، در لوازم آرایشی است. آن روغن سرطانزاست. روغنی که در صنایع غذایی استفاده میشود و در بسیاری از محصولات هم کاربرد دارد، از گوشت آن است.
درمورد ترکیبات E471 هم همین مساله وجود دارد. دلیل وجود این تصورات را تنها در یک چیز میداند: «این مسائل پیش آمده به این دلیل است که درباره مواد غذایی و ترکیبات آن، حروف اختصار هر یک از محصولات غذایی و حتی استفادههای آن، درست اطلاعرسانی نمیشوند. اگر در ایران از چربی خوک برای محصولی استفاده شود، حتماً از تولید آن محصول جلوگیری میشود. قبل از ورود محصولی به بازار، محصولات غذایی بازرسی و ترکیبات آن بررسی میشود. این شایعات واقعیت ندارند. یک استاندارد وجود دارد که در صنعت غذایی ما استفاده میشود.