بررسی ایدهٔ دو دولتی در فلسطین اشغالی
❗️ هربرت سموئل که کمیسر عالی دولت وظیفهداری انگلستان در فلسطین بود، سعی میکرد اعراب رو بیاره سر میز مذاکره. ایدهش این بود که شورای قانونگذاری ایجاد بشه و اعراب هم عضوش باشند و البته انگلیسیها با در نظر گرفتن تصمیمات شورا حرف آخر رو بزنند.
در نهایت باید افراد بومی حکومت رو دست بگیرند. اما اعراب نمیتونستند با این شرایط شورا رو بپذیرند.
🔹️ هر چند ۹۰ درصد جمعیت اعراب بودند، اما ترکیب جمعیتی یهودیها و انگلیسیهای شورا، رأی آنها را خنثی میکرد. ولی پیشنهاد را پذیرفتند؛ چون راه دیگهای نداشتند. از اون طرف صهیونیستها قبول نکردند. به نظر آنها فلسطینیها تحت هیچ شرایطی حق نداشتند تو این سرزمین نقشی داشته باشند. شاید میتونستند تحت حکومت اونا زندگی کنند، اما حق سیاسی نداشتند. شریک سیاسی شدن به اونا مشروعیت میداد.
🔹️ سالها داستان همین بود. هر پیشنهادی میشد شکست میخورد. تا مدتها فلسطینیها دنبال سیستم نمایندگیای بودند که بر اساس ترکیب جمعیتی شکل بگیره اما صهیونیستها زیر بار نمیرفتند.
🔹️ شورای عالی مسلمانان، با حمایت مالی انگلیسیها و رهبری مفتی اعظم اورشلیم، یعنی حاج امین الحسینی تنها نهادی بود که میتونست فلسطینیها رو متحد کنه. اوایل انگلیسیها باهاش مشکلی نداشتند. مفتی اعظم قدرتی نداشت. انگلیسیها امیدوار بودند این نهاد بتونه تلاش برای ایجاد هویت سیاسی رو تو نطفه خفه کنه.
🔹️ تا اواخر دههٔ ۱۹۲۰ هم جواب میداد. اون زمان مفهوم جهاد برای فلسطینیها بیگانه بود. اما این نهاد به محل تجمع فلسطینیها تبدیل شد. فلسطینیها دیدند مذاکرات که نتیجهای نداره، لااقل این نهاد کارهایی میکنه. مسجد میسازه، به بناها میرسه و شغل ایجاد میکنه. منابع کمی برای کمک به ازدواج و مراسم ختم و اینا داره.
🔹️ ساختار مذهبی مسلمونها تنها ساختار اجتماعی بود که در کل کشور گسترده بود. به نظر میرسید مفتی اعظم تنها کسیه که میتونه کاری کنه. با گذشت زمان و در اواخر دههٔ ۱۹۲۰ فلسطینیها به هویت مذهبی رو آوردند.
🔹️ تا قبل از این اوضاع، فلسطینیها فقط اسماً مسلمون بودند و این بخش از هویتشون رو نادیده میگرفتند. با ورود گروههای دیگه، فلسطینیها هویت قبیلهای و خانوادگی خودشون رو بیفایده دیدند و برای مقابله با خطر بزرگتر، به اسلام به عنوان عامل وحدتبخش و هویتساز گرایش پیدا کردند.
🔹️ خیلیها برای حل بحران فلسطین، ایدهٔ تأسیس دو دولت رو تجویز میکنن؛ یعنی یه دولت یهودی وجود داشته باشه که همون اسرائیله و یه دولت فلسطینی هم موجود بشه؛
اما این اتفاق تا حالا نیفتاده و به نظر هم نمیرسه ممکن باشه
جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت این ایدهٔ خائنانه را نپذیرفته و به دنبال ایجاد فلسطین آزاد، بدون وجود نحس اسرائیل غاصب هستند، لذا راه مبارزه را برگزیده اند.
🎤 پایگاه نشر آثار"
#استاد_امیری"
https://eitaa.com/aasarostad
📚 تحلیل های صوتی، تصویری و نوشتاری روزانه
#استاد_امیری را در این کانال دنبال کنید.
🔹 اینجا دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی است.
🔸 لطفا برای آگاهی دیگران، حتی المقدور با لینک نشر دهید.