معضلات زندگي كارمندي!
روزهاي اولي كه بعنوان پرستار مراقبت هاي ويژه مشغول به كار شدم با مسئله اي مواجه شدم كه در هيچ واحدي از درسهاي دانشگاه آن را نخوانده بوديم و آن "روتين" بخش بود.
"روتين" مجموعه اي از كارهايي بود كه مسئول فني بخش آنها را علمي مي دانست و هر كاري غير از آن در هر كتابي هم ميخواست باشد غيرعلمي بود و درصورتي كه كاري غير از "روتين" انجام ميشد مورد مذمت قرار مي گرفت.
هر كس كارهاي روتين رو درست انجام مي داد هميشه مورد تشويق بود (حتي اگر به علت انجام آن جان بيماري به خطر افتاده باشد) و هر كس به هر دليلي (حتي نجات جان بيمار) كارهاي روتين را نميتوانست انجام دهد مورد شماتت و مواخذه قرار مي گرفت.
وقتي به تصميمات ستاد مقابله با كرونا نگاه مي كنم ياد همان "روتين" بخش مراقبتهاي ويژه مي افتم. اين تفكر خطرناك كه "در صورتي كه كار روتين را انجام دهيم حتي اگر غلط باشد مورد مواخذه قرار نخواهيم گرفت" در تصميمات اين ستاد موج مي زند.
تسليم شدن بي چون و چرا به پروتكل هاي سازمان جهاني بهداشت و انجام واكسيناسيون عمومي نمونه بسيار آشكاري از تاثيرات زندگي كارمندي در اعضاي اين ستاد است.
چون اگر همه مردم ايران به علت واكسيناسيون دچار مشكل شوند كسي ستاد كرونا را مواخذه نخواهد كرد زيرا بر اساس روتين جهاني و دستورات سازمان جهاني بهداشت عمل كرده و تمام مسئوليت را مي تواند متوجه اشتباه جهاني كند.
اما اگر تصميمي خلاقانه و متكي به علم و دانش متخصصان داخلي گرفته شود اگر خلاف پروتكل هاي سازمان جهاني بهداشت باشد و اين تصميمات موجب بدتر شدن اوضاع شود همه مردم اين ستاد و تصميمات آن را مقصر مي دانند. چه اينكه دشمنان ايران هم همواره با قدرت رسانه اي خويش منتظر چنين اتفاقاتي هستند تا به مردم القا كنند كه مسئولين بي كفايتي دارند و نظام در خطر قرار مي گيرد...
بنظر تنها راه آگاه سازي مردم است تا سخنان متخصصان از طريق مردم از ستاد كرونا مطالبه شود تا مجبور شوند خلاف پروتكل هاي سازمان جهاني بهداشت عمل كنند.
با احترام به عزيزاني كه ملتمسانه خواهان خفه خون گرفتن امثال بنده هستند عرض مي كنم كه هميشه برايم نجات جان مردم مهمتر از مورد شماتت قرار گرفتن بوده است. هر كاري ولو خلاف روتين كه بتواند جان مردم را نجات دهد انجام خواهم داد و روشنگري مهمترين كاريست كه از من در شرايط كنوني بر مي آيد.
با احترام عبدالهادي
@Abdolhadi_ir