💢مسئله اصلی انقلاب در گام دوم و راه حلهای آن:
حضور موثر مردم در تمامی مراحل انقلاب و نقشِ بی بدیل آنها در رفعِ موانع پیش آمده، واقعیّتی است اثبات شده، که با وجود همه دشمنیها و کارشکنیها ،این حضور الهی همچنان ادامه دارد.
سوال این است که چرا از ابتدای دهه چهارم انقلاب(یعنی سال ۱۳۹۰) مقام معظم رهبری ،حضور مردم را مسئله اصلی انقلاب دانستند و میفرمایند:
《مسئله اصلی ما مسئله مردم است و حضور مردم...، هر جایی که ناکامی هست به خاطر این است که نتوانستیم حضور مردم را در آن عرصه تامین کنیم، ما مسائل حل نشده کم نداریم...》
از سوی دیگر مردم ما سالهاست با مسائل و مشکلات فراوانی روبرو هستند که با دستان نیرومند خودشان قابل رفع هست، امّا موانعی وجود دارد که حضور موثر آنها را به مسئله اصلی برای انقلاب تبدیل کرده است.
از آنجا که درک و فهم درست این مسئله اصلی و پیدا کردن راهی مناسب برای حل آن توسط نیروهای دغدغهمند انقلاب، بسیار ضروری است، لذا اوّلین بخش این گفتار ،روی همین مسئله متمرکز شده و با ذکر بیاناتی از رهبر انقلاب 👇 و طرح سوالاتی در ذیلِ هر گفتار، در پی رسیدن به پاسخهای عملی آنها هستیم تا از تکالیف الهی و انقلابیِ خودمان در گام دوّم باز نمانیم.
گفتار اول
بیانات حضرت امام:
◇ مسئله اصلی ما مسئله مردم است. حضور مردم، میل مردم، اراده مردم و عزم راسخ مردم.
در همه تحولات و جنبشهای گوناگونِ اجتماعیِ بزرگ ،نقشِ مردم ،نقشِ معیار است...
هر جایی که مسئولین کشور ،تواناییهای مردم را شناختند و به کار گرفتند، ما موفق شدیم؛ هر جایی که ناکامی هست به خاطر این است که نتوانستیم، حضور مردم را در آن عرصه تامین کنیم.ما مسائل حل نشده کم نداریم..
[دیدار با روحانیّون درکرمانشاه سال۹۰]
◇ اصل قضیه ،درست کردن سبک زندگی است، رفتار اجتماعی است، اخلاق عمومی است، فرهنگ زندگی است، باید در این بخشها ما پیش برویم، باید تلاش کنیم. تمدن نوین اسلامی که ما مدعی اش هستیم و انقلاب اسلامی میخواهد آن را به وجود بیاورد، بدونِ این بخش تحقق پیدا نخواهد کرد.
[دیدار با جوانان خراسان شمالی،سال ۹۷]
◇ تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران ،زیانهای بی جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است.
مقابله با آن جهادی همه جانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن، به شما جوانهاست.
[بیانیّه گام دوّم انقلاب ، سال۹۷]
بررسی و تحلیل:
هدفِ اصلی انقلاب اسلامی؛ اصلاحِ سبک زندگی و رفتارهای اجتماعی، توسعه اخلاق و رفاه عمومی و ارتقای سطح ایمان و معنویت مردم است و از این طریق است که هدف غایی انقلاب ،یعنی تمدن نوین اسلامی تحقق مییابد.
در حال حاضر وضع موجود جامعه، فرهنگ و سبک زندگی رایج مردم، فاصله زیادی با وضع مطلوب بیان شده دارد و متاسفانه نمیتوان ادعا کرد که روند فعلی رو به جلو بوده و ما را به وضع مطلوب میرساند؛ بلکه با کمال تاسف شاهد توسعه سبک زندگی غربی در جامعه هستیم.
آیا این یک مسئله اصلی برای انقلاب نیست؟
مگر حضرت امام(رحمه اللّه علیه) نفرمودند:
اگر خدای نکرده این جمهوری شکست بخورد،اسلام شکست خورده است.!!
محقق نشدن اهداف والای انقلاب اسلامی مانند عدالت اجتماعی مورد انتظار ،اخلاق، فرهنگ عمومی و سبک زندگی اسلامی و نیز در جا زدن انقلاب در مرحله سوم خود(یعنی دولت سازی اسلامی)، همین دغدغه و نگرانی را در اذهان دردمندان انقلاب تقویت کرده است.
فراهم نبودن زمینههای حضور موثر و گسترده مردم برای رفع این نواقص عمده، امروز به مسئله اصلی انقلاب تبدیل شده و این سوال به وجود میآید که با توجه به اینکه مردم مومن و انقلابی ایران اسلامی تاکنون در تمامی میدانهای عملِ موردِ نیازِ انقلاب حاضر بوده اند ؛ چرا در گام دوّم ، حضور گسترده آنها به مسئله اصلی انقلاب تبدیل میشود؟
یا به عبارتی دیگر ، چرا مردم در گام دوم انقلاب ، برای اقداماتِ ایجابی ، دولت سازی و جامعه سازی ،هنوز به صورت گسترده در میدان عمل حاضر نشدهاند؟
برای ریشهیابی این مسئله ، تامل روی سوالات ذیل و رسیدن به پاسخهای دقیق و شفاف به هر سوال ضروری مینماید. 👇
۱- علّت اصلی به وجود آمدن این مسئله چیست؟ آیا مشکل در نبود عزم راسخ و میل و اراده مردم است؟ یا عدم شناخت و اعتقاد مسئولین از توانمندیهای مردم؟ و یا فراهم نکردن زمینههای حضور برای نقش آفرینی موثر آنها؟
۲- آیا دستگاههای دولتی و حاکمیتی از حضور موثر مردم برای دولت سازی و جامعه سازی استقبال میکنند؟ یا این حضور را مانع و مزاحمتی برای کارهای خود میدانند؟
۳- مسائلی مانند فقر، فساد، تبعیض و بیعدالتی در جامعه ما وجود دارد. تا چه اندازه علّت این تباهیها را ،کنار کشیدن مردم از وظایف نظارتی شان ، بر دستگاه های اجرایی میدانید؟
@abuhossein