🌸🍃 🌸🍃🌾
🌾🌼 🍂
🌾
اهمیت و منزلت غدیر خم
قسمت دوم
بسم الله الرحمن الرحیم
تمام پیامبران اولواالعزم دارای مقام امامت بودند
وآنچه را که با رسالت خود عرضه کرده اند درعمل به آن تحقّق بخشیده اند و رهبرمعنوی و مادی و ظاهری و باطنی مردم بودند. مخصوصا پیامبرما(ص) از
آغاز نبوتش مقام والای امامت ورهبری را نیزداشت وکار او در ابلاغ فرمانهای الهی خلاصه نمی شد. با توجه به مفهوم آیۀ شریفه و کلمۀ صادقین که همان معصومین استخط امامت بعدازپیامبرصلی الله علیه وآله نیزمعصومان از ذرّیۀ او ادامه یافته است.
امامت یک مقام بسیار والای معنوی و روحانی است همان مقام والائی که خداوند متعال به حضرت ابراهیم خلیل الله (ع) پس از پیمودن راه نبوت و رسالت و پیروزی در امتحانات متعدّد به او بخشید و او نیز برای بعضی از فرزندان و دودمانش این مقام والا را از خداوند تقاضا نموده و به او جواب داده شد که هرگز به ظالمان این مقام نمی رسد.
پس رسیدن به امامت شرایط سنگینی دارد.
هم از نظر تقوا در حد معصوم بودن از هر گونه گناه هم از نظر علم و دانش و احاطه به تمام معارف و دستورات دین و شناختن انسانها و نیازهای آنها در هر عصر و زمان و مکان.
امام از گناه و خطا معصوم است.
غیر معصوم نمی تواند بطور کامل مورد اعتماد واقع شود و به همین گفتار امام همچون افعال و تقریراوحجّت ودلیل شرعی است. منظور از تقریر آن است که در برابر کاری انجام دهند و او با سکوت خود آنرا امضاء کند.
امام پاسدار شریعت است.یعنی از خود قانون تازه ای درنمی آورد بلکه او پاسدار وحافظ شریعت وآئین پیامبر است.
امام آگاه ترین مردم به اسلام است.
امام به تمام اصول و فروع اسلام و احکام و قوانین آن و معنی و تفسیر قرآن کریم آگاهی کامل داشته و علم او نسبت به آن علوم جنبۀ الهی دارد و از حضرت محمد پیامبر اسلام ( صلی الله علیه و آله ) به او رسیده است.
امام باید منصوص باشد.
یعنی جانشین پیامبر با تصریح ونصّ پیامبر(ص) و نیز تصریح هر امامی نسبت به امام بعد تعیین گردد به تعبیر دیگر امام نیز مانند پیامبر(ص) از سوی خدا بوسیلۀ پیامبر تعیین می شود.
ادامه دارد
اصغر فرشچی (عدلی تبریزی)
🍃
🍃🌼
🌼🍃🌾
🍃🌼🍃🌺