قواعد غلط مطالعه :
از موارد زير بپرهيزيد زيرا ذهن شما را فريب داده و چنين به شما القا ميكنند كه در حال يادگيري هستيد اما در واقع چنين نيست:
⬅️١-منفعلانه خواندن بدون درك تحليلي:
تنها خواندن صرف مهم نيست، بلكه خواندن بايد فعالانه ، منتقدانه، و با تجزيه و تحليل باشد. خواندن با روخواني فرق دارد.
⬅️٢-هايلايت زياد:
شما را فريب ميدهد زيرا فكر ميكنيد آن مطالب را به حافظه سپرده ايد. هايلايت بايد كم و مانند نمك در غذا باشد. فقط نكات كليدي و مهم را به مقدار كم هايلايت كنيد.
⬅️٣-نگاه كردن به راه حل و اينكه فكر كنيد راه حل را ميدانيد.
اين يك آگاهي پس نگرانه است و معادل " معما چون حل گشت آسان گردد" و يا به قول انگليسي ها hindsight is 20/20. چنانچه مسائل را روخواني ميكنيد سعي كنيد چهارچوبها را از آنها بيرون بكشيد و روندها را در يابيد.
⬅️٤-شخصيت دقيقه نودي و خواندن مطالب زياد در زمان كم نزديك به امتحان:
مغز هم مانند ماهيچه است و بيش از حد مجاز نمي تواند وزنه بلند كند. در ضمن در آينده اين عادت غلط باعث تعلل، بدخوابي و بي نظمي ميشود.
⬅️٥-بازآموزي دانسته ها:
خواندن و آموزش ديدن مطالبي كه قبلا ميدانيد يك نوع محافظه كاري و خود فريبي است. دانش وقتي زياد ميشود كه به دل ناشناخته ها رفته و بر آنها نور بيفكنيد.
⬅️٦-مطالعه هاي گروهي كه سرآخر به صحبتهاي دوستانه و درد دل مي انجامد:
شما نه تنها كه داريد وقت خود را تلف ميكنيد، بلكه انرژي منفي ديگران رو هم به خود وارد ميكنيد.
⬅️٧-حل به مسأله بدون هيچ نوع پيش زمينه و مطالعه اي:
در واقع بايد بالانس مناسبي بين خواندن و حل مسأله باشد، برخي ها هميشه مشغول آماده سازي خود بدون هيچ آزموني هستند و برخي ديگر هميشه در حال آزمون بي تمرين هستند. از اين دو گروه نباشيد، سعي كنيد در مطالعه-آزمون متعادل رفتار كنيد.
⬅️٨-از نقاط كور يادگيري خود رفع اثر نكردن: اگر چيزي را درست متوجه نشده ايد از كسي كه خبره است بپرسيد تا برايتان روشن كند.
⬅️٩-مطالعه در محيط هايي با عوامل پرت كننده زياد براي حواس، مانند مطالعه در مهماني ها، در پارك، در اتاق خوابگاه، جلوي تلويزيون، با موسيقي و...: شما بايد وقت مطالعه و تفريح مجزا داشته باشيد كه با هم تداخل پيدا نكنند.
⬅️١٠-عدم خواب كافي: كمبود خواب باعث آلزايمر مي شود. همچنين بنا به تجربه، كارايي افراد به علت عدم خواب کافی بين ٤٠ تا ٥٠ درصد افت مي كند. خواب كافي شما را سرحال كرده و حافظه را تقويت ميكند و باعث طبقه بندي مطالب در مغزتان مي شود. حتما سعي كنيد عمده ی خوابتان در شبها باشد چون ساعت بيولوژيك انسان تحت تاثير هورمونهايي است كه با تاريكي و روشنايي روز تنظيم ميشوند. شب بيداري باعث پيري زودرس و درد مفاصل مي شود.
حسین فروغی
┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄
#با_ما_بروز_باشید
کانال مشاوره تحصیلی مهرو ماه
@advice9090