هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
ما سالها نانوایی داشتیم حتی اگر یک گونی آرد می فروختیم مثل آب خوردن متوجه می شدند. چطوری؟ مامور نظارت (تصادفی) می آمد ما سهمیه مشخص داشتیم و هر روز باید مثلا 15 گونی آرد نان می پختیم. 28 روز پخت داشتیم. یعنی 420 گونی آرد روز شانزدهم 195 گونی آرد باید در نانوایی می داشتیم تازه بدون کارتخوان و با نظارت غیرهوشمند نکته دوم: اینکه ساعت کار نانوایی هم دقیقا مشخص بود یعنی از ساعت 16 تا 20:30 دقیقه باید پخت میکردیم و مردم اگر می آمدند و نان نداشتیم زنگ می زدند و فردا مامور می آمد که چرا پخت نداشتید نکته سوم: اینکه اگر نانوا آرام بپزد یا وسط این زمان نان نپزد نانوایی بسیار شلوغ می شود و صدای مردم در می آید فلذا نانوا نمی تواند زیرآبی برود در این مورد هم نکته چهارم: اینکه الان در هر نانوایی دستگاه کارتخوان جلوی چشم مردم است و اگر نانوا بخواهد استفاده دیگری از کارتخوان بکند جلوی چشم مردم است (به قول دوستان "مشاهده شده") و به راحتی قابل گزارش دادن است و اگر کسی چنین کاری بکند با یک تماس تلفنی به راحتی پشیمان می شود نکته پنجم: اینکه نانواها خودِ مردم هستند و جزء حلال خورترین مردمند. این تهمت هایی که به نانواها زده می شود دروغ محض است نکته ششم: اینکه به خاطر یک پارچه قیصریه را به آتش نباید کشید. اگر دو تا نانوایی تخلف کردند که کاملا قابل شناسایی هستند دلیلی ندارد نان را برای 90 میلیون نفر گران کنیم تا چند نفر خلاف نکنند. یک نانوا نهایتا بتواند یک گونی آرد بیشتر بگیرد و بفروشد! الان مساله مملکت این است یا به قول دوستان چند میلیون تن آرد گم می شود؟! نکته هفتم: فساد گران شدن نان درجامعه چقدر است؟ تورم ناشی از گران شدن نان و بنزین و گاز و برق و ... چقدر است؟ له شدن عده ای زیر چرخ های لیبرالیسم فساد نیست؟ نکته هشتم: اقتصاد دستوری یعنی دولت با سیاستهای انقباضی به نانواها که جزء شریف ترین تولیدکنندگان هستند کمک نکند! تسهیلات ندهد! اقتصاد دستوری یعنی سرمایه دارن و مافیای انحصارگر بتوانند دستور دهند و بازار را به هر سمتی می خواهند هدایت کنند اما دولت حق ندارد برای دفاع از مظلومین و محرومین و مردم جلوی آنها بایستد. ♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷 💠 @h_abasifar