آفتاب حُسن/
💠 دالان ضیافت الهی 💠
ماه شعبان مَنه از دست قدح کاین خورشید
از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد/
فرصت ماه معظّم شعبان رو به پایان است. در یک نگاه ماه شعبان،فرصتی همچون فرصتهای معنوی دیگر است که باید آنرا قدر دانست و از لحظهلحظهی آن بهره جست امّا در نگاه دقیقتر، ماه شعبان نه فقط فرصتی در میان فرصتها بلکه مقدّمه و تمهیدی جهت آمادگی برای ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان میباشد.
اگر قرار است مؤمنین در ماه مبارک، مهمان سفرهی کریمانهی خداوند متعال باشند و در این ضیافت به قرب الهی نائل شوند، باید برای ورود به این مهمانیِخاصّ آماده و مهیّا شوند و این آمادگی باید در این ماه شعبان تدارک شود.
رهبریِ حکیم، این استاد گمنام اخلاق در جایی فرمودند:
" ...این ماه شعبان ، دالان و دهلیز ماه رمضان است. ماه رمضان تالار ضیافت الهی است...
... برای اینکه انسان بتواند وقتی وارد این تالار شد، چشمش باز باشد، غافل نشود، دچار گیجی و گولی نشود که سرش را بیندازد پایین و از این در وارد شود و از آن در بیرون برود؛ نگاهی به دور و بر کند و استفادهای ببرد و برای اینکه این آمادگی در من و شما پیدا شود، این ماه رجب و شعبان را قرار دادهاند؛ رجب یکجور، شعبان یکجور دیگر." (۱۳۸۳/۷/۱۳)
امّا چگونه میشود از فرصت ماه شعبان برای آمادگی ماه مبارک استفاده کرد؟
فرازی از صلوات شعبانیّه در این زمینه راهگشاست؛ " و هذا شهرُ نبیّک سیّدِ رُسُلک " ماه شعبان ماه حضرت رسول اکرم ص است.
راز آمادگی برای
شهراللّه را باید در
شهرالنّبی جستجو کرد. ماه شعبان که مقدّمهی ماه مبارک است، منسوب است به حضرت رحمةللعالمین.یعنی باید با شفاعت نبیّ رحمت و هدایت آن حضرت، راهیِ راه سلوک الیالله شد؛
" اللهمّ واجعَله لی شفیعاً مُشفّعا و طریقاً إلیک مَهیعا"
حال باید ببینیم چهگونه میشود مشمول شفاعت نبوی و هدایت معنوی ایشان شد؟
باز در همین صلوات نورانی از خداوند مسئلت میکنیم؛
" اللهمّ فاعنّا علیالإستنان بسنّتِه فیه و نَیلِ الشّفاعة لدیه"
توفیق شفاعت شفیع اعظم، وابسته به پیروی از سنّت ایشان است.
و امّا سنّت پیامبر ص در این ماه؛
" الّذی کانَ رسولُ الله ص یدأبُ فی صیامِهِ و قیامِه فی لیالیه و ایّامِه بُخوعا لکَ فی إکرامِه و إعظامِه إلی محلِّ حِمامِه"
دأب پیامبر ص در این ماه، روزهداری و قیام به عبادت در شبها به جهت فروتنی و خاکساری به درگاه الهی بود.
از باب تذکّر به خودم و دوستان ایمانیام از این فرصت باقیمانده در دههی پایانی ماه شعبان برای افعال و نیّات خیر و به خصوص نماز و روزه و استغفار استفاده کنیم.
و در میان همهی عبادات نباید از ذکر شریف صلوات غافل شد. اگر ماه شعبان مقدّمهی ماه رمضان است و اگر ماه شعبان ماه رسولالله ص است، پس باید با مداومت و مراقبت بر این ذکر در این ماه هرچه بیشتر به حضرت شفیع، نزدیک شد و اهلِ آنجناب شد تا با هدایت نبوی و دعای خیر حضرتش، زمینه و آمادگیِ بهرهمندی از سفرهی ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان را حاصل نماییم.
اللّهمّ صلّ علی مُحمّدٍ و آل محمّد و عجّل فرجَهم
eitaa.com/aftabhosn