من میخاهم اینجای کشتی را سوراخ کنم به کسی مربوط نیست... 💯⤵️
آزادی افراد تا چه حد است ⁉️
ایا جامعه هم آسیب میبیند ⁉️
(
#قسمت_سوم_و_آخر ) 🌷
اگر چشم یک گناه بکند، یک خطا مرتکب بشود، اثر آن خطا تنها به چشم نمیرسد، به همه وجود شخصیت انسان میرسد. اگر دست خطا کند احیانا پا را به فلک میبندند و چوب میزنند. پا نمیتواند بگوید من که دزدی نکردم، این با دستش دزدی کرد با پایش که دزدی نکرد پس چوب را شما به کف دست بزنید نه به کف پا. نه، اینجا سرنوشت مشترک است. اینجا که مسئله دست و پا مطرح است حتی وحدت است. در جامعه اگرچه در این حد وحدت نیست ولی تا حد زیادی سرنوشت مشترک هست.
سؤال: این که آزادی فرد در جایی که کاری مضر به حال جامعه باشد محدود میشود، ممکن است هر کس بگوید این کار تو مضر است و مانع شود.
استاد: «هر کس بگوید» که حرف نشد. این مثل این است که اگر بگویند اندام مریض میشود و وقتی که مریض میشود باید پزشک نظر بدهد؛ بگوییم این سبب میشود که هر کسی ادعا کند من پزشکم و به زور میخواهم دوا بدهم. این که حرف درستی نیست. بنابراین وقتی که ما این مطلب را دانستیم خود آن هم باید تحت یک ضابطه در بیاید؛ یعنی این که چه عملی مضر به جامعه است و چه عملی مضر به جامعه نیست، یعنی حدود آزادی فردی تا آنجا که به جامعه مضر هست یا مضر نیست باید مشخص شود، یعنی باید ضابطه برایش معین بشود. پس این درست نیست که تا چنین حرفی گفتیم هر کسی از سر جای خودش بلند بشود بگوید من میخواهم مزاحم تو بشوم برای اینکه حرف تو مضر به جامعه است.
استاد مطهری، انقلاب اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ ص121الی124 🇮🇷🖇
@afzayeshetelaat