به نام خدا
🔴لطفا کمی خسیس باشیم
امروزه ابرقدرت ها می دانند و بارها تجربه کرده اند که برای نابودی یک کشور و حتی یک تمدن نیازی به لشکرکشی نظامی و صرف هزینه های گزاف نیست!
کافی است برای جوانان پر شور و بلند پرواز آن مملکت به خصوص دانشجویان توهم دانایی ایجاد کنید!
توهمی که ناشی از پمپاژ اطلاعات سطحی و غیر علمی و بی پایه ایست که از طریق فضای مجازی و رسانه ها به او می رسد. و هر چقدر جامعه هدف کمتر اهل مطالعه باشد بهتر!
چنین اشخاصی بدون اینکه ضعیف ترین سطح دانش و سواد را داشته باشند خودشان را محِق می دانند در مورد همه موضوعات در حد یک کارشناس متخصص اظهار نظر کنند و برای جامعه نسخه بپیچند!!
حاصل انبوه اطلاعات فِیک، بدون سواد رسانه ای و بدون دانش عمیق و بدون آگاهی از وضعیت جهان و در کل بدون جهان بینی صحیح می شود خود عقل کل پنداری جاهلانه، تصوری که منجر به تحلیل غلط، نتیجه گیری غلط، اظهار نظر غلط و در نهایت ایجاد حس سرخوردگی در بی سواد هایی می شود که خود را دانشمند میدانند.
این احساس به جامعه منتقل می شود چرا که قشر دانشگاهی و ظاهراً تحصیل کرده الگوهای اجتماعی جامعه هستند.
در نتیجه ی این اتفاق نامبارک احساس خودتحقیری، فلاکت، بدبختی و عقب ماندگی به جامعه تزریق می شود که حاصل آن فروپاشی یک ملت از درون است.
در همین قضیه ی
#خوزستان شما می بینید حقایق ماجرا در پشت انبوهی از کلیپ های ساختگی و مطالب تحریف شده دیده نمیشود یا اگر هم دیده شود بسیاری از مردم ما که حداقل سواد را از مسائل امنیتی، سیاسی و اجتماعی ندارند، نظامات امنیتی دنیا را نمی شناسند، فرق معترض و اغتشاشگر را نمیدانند و نحوه برخورد با معترضین در جوامع مدعی حقوق بشر را ندیدهاند، نمیتواند بین حق و باطل تمیز قائل شوند و نتیجه گیری درستی داشته باشد.
در ادامه می بینیم همان جماعتی که هر چه قدر اهل اندیشه و خرد، خطر روی کار آمدن جریان بی عرضه و مدعی وابسته به غرب را تذکر می دادند ابدا قبول نمی کرد و می گفت: با اینها به جهنم می رویم با آنها به بهشت نه حالا تبدیل شده به لشکر بی جیره و مواجب دشمنان خود و این همان نتیجه توهم دانایی است که فضای مجازی برای جوانان ما ایجاد کرده!
اما چاره چیست:
قطعاً در این زمینه مجموعهای از عوامل باید مورد بررسی و جراحی قرار بگیرد:
🔺فضای مجازی ولنگار
🔺بی حالی مردم در مطالعه و کسب دانش عمیق
🔺حاشیه امن منتشرکنندگان اخبار و تحلیل های کذب
🔺انتشار تصاویر امنیتی که در هیچ جای دنیا اتفاق نمی افتد و انتشار آن ها عواقب قضایی دارد
🔺عدم اقتدار نیروهای حافظ امنیت
🔺پوشش ضعیف و عقب ماندگی رسانه ملی از حوادث مهم کشور
🔺بیکاری و فرصت بیش از حد بسیاری از مردم برای وقت گذراندن در فضای مجازی
و عوامل دیگری که مجال رسیدگی به آنها در این مقال نیست و هر کدام نظرات کارشناسی و دقیق و اقدام موثر خود برای اصلاح در میان مدت و بلند مدت را میطلبد.
اما در یک کلام می توان به سه توصیه بسنده کرد که شاید از اساسی ترین اصول
#سواد_رسانهای باشند:
🔹اول؛ هر خبری را حق ندانیم
🔹دوم؛ به راحتی قضاوت نکنیم
🔹سوم؛ در مورد نشر اخبار و قضاوت ها به شدت خسیس باشیم
✍ یونس اروجی
۱۴۰۰/۰۴/۳۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️عقیل؛ تحلیل عقلانی اندیشمندان ایران امروز
https://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65