🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️در مورد مشروب از قدیم شنیدیم که نجسه تا ۴۰ روز نماز طرف باطله، درسته؟
#پاسخ
✅️ نسبت به شراب در قرآن چنین چیزی وجود ندارد که خوردن آن باعث قبولی نماز نمیشود؛ ولی در روایات ما نقل شده که کسی که شراب بخورد، تا چهل روز نمازش قبول نمیشود مگر آنکه توبه نماید.[2]
البته به چند نکته توجه داشته باشید:
1. در هیچ آیه و روایتی گفته نشده که نماز شخص شرابخوار باطل است؛ یعنی شخصی که شراب خورده باید نماز بخواند و شراب خوردن از مبطلات نماز نیست. مثلاً اگر کسی در حین نماز رویش را از قبله برگرداند، نمازش باطل میشود؛ ولی اگر کسی قبل از نماز شراب خورده و از مستی آن خارج شده و آنگاه نماز بخواند، نمازش باطل نمیشود؛ در نتیجه نماز برهمه حتی شرابخوار هم واجب است و اگر نخواند به خاطر نماز نخواندنش عقوبت میشود و اگر بخواند، تکلیف از او ساقط میشود و نیازی به تکرار آن ندارد.
2. بر اساس برخی از روایات، نماز شخص شرابخوار اگرچه باطل نیست؛ ولی خدا آن را قبول نمیکند. در واقع خدا نازش بالا است و برای قبول کردن نماز بندهاش، باید شرایطی در او وجود داشته باشد تا نماز او را از او بِخَرد. این مثل آن میماند که شما هدیه دوستی را که به شما توهین کرده قبول نمیکنید. البته باید بدانید که این قبول نشدن نماز، اختصاص به شرابخوار ندارد؛ بلکه حرامخوار و عاق والدین و برخی دیگر از گناهکاران نیز نمازشان قبول نمیشود. دلیل آن نیز این است که شخص از گناه فاصله بگیرد نه اینکه نمازش را ترک کند؛ مثل اینکه پدر و مادری به فرزندشان میگویند: اگر فلان اشتباه را بکنی به خانه راهت نمیدهیم. آنها این حرف را نمیزنند تا فرزندشان به خانه نیاید؛ بلکه برای ترک آن کار او را از طریق یک تهدید، نسبت به ترک آن تشویق مینمایند.
3. همانگونه که بیان شد نماز شرابخوار تنها در صورت توبه نکردن قبول نمیشود؛ اما در صورتی که توبه نماید، نمازش قبول میشود. این نیز برای آن است که شخص شرابخوار سریعتر توبه کرده و از کار خود دست بردارد.
پینوشت:
[1]. نساء: 34.
[2]. محدث نوری، مستدرک الوسائل، موسسه آلالبیت علیهمالسلام، ج17، ص57
⚜️
@Ahkaam ⚜️