🌷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ🌷
🌹
#سبک_زندگی_اسلامی و مقایسه آن با
#سبک_زندگی_غربی
💎
#اقتصاد_اسلامی و💰
#اقتصاد_غربی
🎙️ بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
مسجد اعظم، جلسه دوم
💎 سبک زندگی اقتصادی 💎
💠 آموزههای دين، نسبت به کار و تلاش برای تأمين معاش تأکيد فراوان نموده و بيکاري و تنبلي و سربار ديگران بودن را به شدت مورد نکوهش قرار داده است.
💠 در اسلام اگر تلاش و کار به قصد کسب درآمد مشروع و حلال و به جهت حفظ عزت و آبرو و خدمت به بندگان خدا انجام گيرد، عبادتي بزرگ به حساب ميآيد.
🌴 پیروی از آموزه های دین، انسان را به سعادت حقیقی می رساند، و عدم پیروی از دستورات اسلام، گام به گام انسان را در مسیر شیطان و شیطان صفتان قرار می دهد.
📖 خداوند متعال در قرآن می فرماید:
يا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلالًا طَيِّباً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِين. (بقره/ 196).
اى مردم! از آن چه در روى زمين حلال و پاكيزه است تناول كنيد و از وسوسه هاى شيطان پيروى ننماييد زيرا كه او دشمن آشكار شماست.
🌸 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: در شب معراج خداوند متعال به من فرمود: ای احمد! عبادت ده قسمت است که 9 قسمت آن در کسب و روزی حلال است.
مستدرك الوسائل ؛ ج13 ؛ ص20
🔍
اقتصاد اسلامی، اقتصاد غربی
🌱 در اقتصاد اسلامی، هر مسلمان نسبت به درآمد خود، افزایش سود و سرمایه و نوع مصرف درآمدهای خود مسئول است. ولی در سبک زندگی غربی، هر فردی آزاد است تا از هر راه ممکن به ثروت اندوزی و افزایش سود و سرمایه بپردازد و در هر راهی که مایل است و به هر کیفیتی که می خواهد، اموال خود را مصرف کند، هرچند باعث ضرر مالی یا جانی افراد جامعه خود شود.
🧿اهداف بلند اقتصاد اسلامی
🌿 هدف از فعالیت اقتصادی در اسلام
کسب و تجارت و تولید در اقتصاد اسلامی به منظور:
1. حفظ عزت و بی نیازی از دیگران.
2. گسترش رفاه معقول و متناسب برای خانواده.
3. تکریم خویشان و همسایگان.
4. انجام صله ارحام.
5. انفاق مازاد درآمد در راه خدا و رفع نیازهای فردی و اجتماعی دیگران صورت می گیرد، و این نوع کسب و تجارت در لسان روایات نه تنها دنیا طلبی مذموم نیست که آخرت طلبی نامیده شده است. مفاتیح الحیاة، ص579.
🔍 انواع فعالیت اقتصادی در اسلام
🌸 در لسان احادیث و روایات از جمله اموری که در جهت امرار معاش به آن سفارش شده است عبارت است از: کشاورزی، نهال کاری، دامداری، کارهای صنعتی و فنی و کسب و تجارت.
در میان فعالیت های اقتصادی فوق، پرداختن به کسب و تجارت اهمیت فراوانی دارد.
💠 امام محمد باقر علیه السلام از قول رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: برکت ده قسمت است که 9 قسمت آن در خرید و فروش و تجارت است.
وسائل الشيعة ؛ ج17 ؛ ص10
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_غربی
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم در ایتا👇
http://eitaa.com/ahkamharam