🥔🥔 سیب زمینی سرخ کرده معادل 25 نخ سیگار به گزارش دیلی‌میل، نتایج پژوهشی در سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی (حدود ۲۵ عدد) که با روغن گیاهی سرخ شده است سمی معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار را به بدن وارد می‌کند. محققان هشدار می‌دهند که هرچه مدت زمان و حرارت طبخ غذا با این روغن‌ها بیشتر شود، خطرآفرینی آن به همان اندازه بیشتر می‌شود. سرخ کردن عمیق مهم‌ترین عامل تولید سم است و پس از آن سرخ‌کردن در ماهی‌تابه در رتبه دوم قرار می‌گیرد. محققان همچنین در پژوهش‌های دیگری دریافتند که سرخ کردن عمیق به اکسید‌اسیون منجر می‌شود و فشار اکسیداسیون به پروتئین‌ها آسیب می‌رساند و توده‌های بسیار کوچکی از زایده‌های سلولی می‌سازد. در سلول‌های مغز سیستم‌های پالایش زایده‌ها وجود دارند، اما نه برای همه آن‌ها و آمیلوئید یکی از آن‌‌هاست که در سلول انباشته می‌شود و پلاک آمیلوئید را می‌سازد که سرعت پردازش مغز را ضعیف می‌کند و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد. با این حال کارشناسان می‌گویند که لزومی ندارد از این محصول غذایی کاملا پرهیز کنیم. آن ها توصیه می‌‌کنند که از سرخ کردن عمیق و طولانی مواد غذایی با این روغن اجتناب کنیم.