✨
دکتر قالیباف و خصوصیسازی سیاستگذاری اقتصادی؟
دکتر قالیباف به اتاق بازرگانی تشریف برده و فرمودهاند: "مذاکره و رفع تحریم را من انجام میدهم، شما هم تصمیمهای اقتصادی را بگیرید".
حقیقتا باورکردنی نیست که ایشان بخواهند تصمیمگیری درباره اقتصاد کشور را به چهاردرصدیها بسپارند، اما انکارکردنی هم نیست...
با دو مثال، فاجعهای که این سیاست میتواند رقم بزند را توضیح میدهم.
۱- اخیرا ۱۲ تشکل ذینفع گرانی دلار که عمدتا از ارکان اتاق بازرگانی هستتد، در نامهای سرگشاه و بیادبانه به محضر رهبر انقلاب، مدعی شدند که نرخ ارز در سامانه نیما سرکوب شده و باید نرخ بازار ملاک باشد. منظورشان این بود که اولا دلار حاصل از صادرات خود را به جای اینکه حدود ۴۰ تومان بفروشند، ۶۰ تومان بفروشند. ثانیا محصولاتشان را که با فرمول قیمت جهانی ضربدر دلار ۴۰ تومان میفروشند، با فرمول قیمت جهانی ضربدر دلار ۶۰ تومان بفروشند. از آقای قالیباف سوال میکنیم که بناست تصمیمگیری درباره این امور را به خود این آقایان بسپارند؟! افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز و نرخ تسعیر چه بلایی بر سر سفره مردم خواهد آورد؟
۲- رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار سال ۹۹ هیئت دولت وقت فرمودند: "شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار مصرف شده. البته بخش خصوصی این کار را میکند، منتها دولت بایستی جلوی این را بگیرد". موضع آقای قالیباف درباره این نقشی که رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای دولت در سیاستگذاری برای بخش خصوصی قائل هستند، چیست؟ میخواهند تصمیمگیری در این امور را به اتاق بازرگانی بسپارند؟
رهبر حکیم انقلاب اسلامی معتقدند دولت نباید تصدیگری نکند، نه اینکه دولت کلا از اقتصاد حذف شود و حتی تصمیمگیری درباره اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود. در نئولیبرالترین اقتصادها نیز این سیاست پیاده نشده که دولت تصمیمگیری درباره اقتصاد را به نهادی چون اتاق بازرگانی بسپارد.
آقای دکتر قالیباف شدیدا ولایتپذیر هستند. از ایشان انتظار داریم این اطاعت را در ساحت اندیشه نیز به نمایش بگذارند.
@syjebraily